Končita "odlučuje" - slučajnost ili ne

Poslednji put kad je Austrija imala najbolju pesmu u Evropi Atletiko je bio šampion Španije, Real je pokorio Stari kontinent, a Engleska je uzela pehar za najbolju reprezentaciju na planeti.

Fudbal 13.05.2014 | 12:41
Končita "odlučuje" - slučajnost ili ne

Skandal ili slobodno ispoljavanje svoje ličnosti? Ostavimo drugima da diskutuju o ovogodišnjoj Evroviziji u kojoj je pobedu odneo austrijski transvestit Tomas Nojvirt, sada poznat pod melodičnijim imenom Končita Vurst. Nas interesuje sport, a pošto je on pun simbolike možda i Evrosong može da nam otkrije nešto više?

Naime, pobeda Končite (ili Tomasa, kako god) prvi je trijumf Austrije na tom muzičkom takmičenju još od 1966. godine, a ako se malo vratimo u prošlost videćemo da je to vreme imalo dosta sličnosti sa ovim današnjim.

Recimo, tada je Atletiko Madrid bio prvak Španije, a uspe li da odoli Barseloni na Kamp Nou u poslednjem kolu biće i ove godine. Prvak Evrope je, sa druge strane, davne 1966. bio Real, koji 24. maja baš protiv Atletika igra finale Lige šampiona što znači da bi i tu situacija mogla da se poklopi.

U Engleskoj se nadaju da će se istorija ponoviti i na reprezentativnom nivou pošto je te 1966. godine Gordi Albion osvojio jedinu titulu prvaka sveta. Čini nam se, ipak, da ove godine ni proročanstvo žene sa bradom ne može da pomogne četi Roja Hodžsona da se domogne pehara na Mundijalu.

Ostavljamo mogućnost, vrlo malu, da grešimo. U tom slučaju Englezi bi u svlačionici mogli da zapevaju Končitin hit "Rise like a Phoenix".

Komentari / 0

Ostavite komentar