Берлускони 18 година сарађивао с мафијом, али неће кривично одговарати

Бившем италијанском премијеру Силвију Берлусконију судски су доказане везе са сицилијанском мафијом након хапшења његовог посредника с Коза Ностром.

Свијет 13.05.2014 | 11:37
Берлускони 18 година сарађивао с мафијом, али неће кривично одговарати

Међутим, Берлускони за сарадњу с мафијом неће одговарати пред законом.

Силвио Берлускони (77), бивши италијански премијер и један од најпрепознатљивијих међународних политичара у свијету, готово је двадесет година пословао с италијанском мафијом.

Закључак је то италијанског Врховног суда у Риму, након што је Берлусконијев посредник и бивши сенатор Марчело Дел'Утри осуђен на седам година затвора због повезаности с мафијом.

Берлускони је увијек порицао гласине да су иза његових великих и нетранспарентних инвестиција за покретање грађевинских и медијских фирми биле везе с мафијом.

Међутим, Врховни суд Италије је прихватио аргументе тужиоца Аурелија Галаса да је "18 година, између 1974. и 1992, Дел'Утри био гаранција у договарањима између Коза Ностре и Берлусконија".

Берлускони је вербално напао судије и назвао их пристраснима.

"Та пресуда је нешто што ми љевица покушава направити још од 1994", рекао је Берлускони за агенцију АНСА, а преноси "Индепендент".

Ипак, Берлусконију се неће судити за везе с мафијом јер је наступила застара, која за случајеве везане уз мафију наступа након 20 година, преноси Дневник.хр.

Коментари / 0

Оставите коментар