Амерички авиони у потрази за киднапованим дјевојчицама

Авиони САД учествују у потрази за девојчицама које је киднаповала исламистичка група Боко Харам у Нигерији, саопштио је данас неименовани амерички званичник.

Свијет 13.05.2014 | 11:23
Амерички авиони у потрази за киднапованим дјевојчицама

Амерички авиони лете над Нигеријом уз дозволу нигеријске владе у оквиру мисије прикупљања обавештајних података, надзирања и откривања близу 300 отетих девојчица, а Вашингтон дели са владом у Абуџи и своје комерцијалне сателитске снимке, пренео је ББЦ.

Тип америчких летелица које су у мисији није откривен, али САД има софистициране авионе који могу да "чују" широк спектар разговора путем мобилних телефона и других облика телекомуникације.

Тим од око 30 америчких стручњака, припадника ФБИ, министарства одбране као и других државних министарстава, налази се у Нигерији.

Поједини амерички званичници саопштили су да постоји могућност да се у потрагу за девојчицама укључе и америчке беспилотне летелице, навео је ББЦ.

Екстремисти су јуче обелоданили снимак са око 130 отетих ученица, које ће, како су навели, бити пуштене само ако буду ослобођени притворени екстремисти, што су власти Нигерије одбиле.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СЕНОВИЋ

13.05.2014 09:55

Да оне већ нису стигле до запада у неку ''жуту кућу''.

ОДГОВОРИТЕ