Američki avioni u potrazi za kidnapovanim djevojčicama

Avioni SAD učestvuju u potrazi za devojčicama koje je kidnapovala islamistička grupa Boko Haram u Nigeriji, saopštio je danas neimenovani američki zvaničnik.

Svijet 13.05.2014 | 11:23
Američki avioni u potrazi za kidnapovanim djevojčicama

Američki avioni lete nad Nigerijom uz dozvolu nigerijske vlade u okviru misije prikupljanja obaveštajnih podataka, nadziranja i otkrivanja blizu 300 otetih devojčica, a Vašington deli sa vladom u Abudži i svoje komercijalne satelitske snimke, preneo je BBC.

Tip američkih letelica koje su u misiji nije otkriven, ali SAD ima sofisticirane avione koji mogu da "čuju" širok spektar razgovora putem mobilnih telefona i drugih oblika telekomunikacije.

Tim od oko 30 američkih stručnjaka, pripadnika FBI, ministarstva odbrane kao i drugih državnih ministarstava, nalazi se u Nigeriji.

Pojedini američki zvaničnici saopštili su da postoji mogućnost da se u potragu za devojčicama uključe i američke bespilotne letelice, naveo je BBC.

Ekstremisti su juče obelodanili snimak sa oko 130 otetih učenica, koje će, kako su naveli, biti puštene samo ako budu oslobođeni pritvoreni ekstremisti, što su vlasti Nigerije odbile.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

СЕНОВИЋ

13.05.2014 09:55

Да оне већ нису стигле до запада у неку ''жуту кућу''.

ODGOVORITE