Роџерс и Пјулис најбољи тренери

Колеге изабрале стратега Црвених за најбољег међу 92 клуба прва четири ранга такмичења, награда за Премијер лигу завршила у рукама Тонија Пјулиса.

Фудбал 13.05.2014 | 10:29
Роџерс и Пјулис најбољи тренери

Нема трофеја – има награда. Прошла је још једна сезона Ливерпула без великих знамења, међутим, у години кад је Луис Суарез званично најбољи фудбалер Премијер лиге, предан рад Брендана Роџерса и драстично побољашње игре Црвених нису прошли неопажено, јер је стратег екипе са Енфилда проглашен за најбољег тренера у Енглеској, у избору Асоцијације лигашких менаџера.

Северни Ирац је у понедељак вече на гала свечаности проглашен за најбољег међу 92 стручњака у прва четири ранга енглеског фудбала (Премијер лига, Чемпионшип, Лига 1, Лига 2), а колики је успех направио показује да су за њега гласале – колеге. Оставивши далеко иза, рецимо, Мануела Пелегринија...

Роџерс је унапредио Ливерпул, од тима разореног самопоуздања, који је лане завршио тек на семој позицији, довео га директно у Лигу шампиона и да није било проклизавања Стивена Џерарда против Челсија можда и до титуле

„Надао сам се да ћу у ово време бити у отвореном аутобусу“, кисело се насмејао Роџерс на питање како се осећа као добитник награде, алудирајући да је у понедељак вече могао да прославља титулу на паради широм градских улица.

Роџерсов Ливеопрул направио је још један кикс у завршници првенства, оклизнувши се против Кристал паласа, а управо је шеф струке тог клуба Тони Пјулис проглашен за најбољег тренера Премијер лиге у избору Асоцијације лигашких менаџера. Није ни чудо, пошто је искусни стручњак у новембру сео за кормило тада последњепласираног тима на табели елитног друштва, а много пре краја обезбедио опстанак, настављајући феноменалан низ да ни са једним тимом никад није испао из лиге.

И њему капа доле. Пардон, качкет доле..

Коментари / 0

Оставите коментар