Rodžers i Pjulis najbolji treneri

Kolege izabrale stratega Crvenih za najboljeg među 92 kluba prva četiri ranga takmičenja, nagrada za Premijer ligu završila u rukama Tonija Pjulisa.

Fudbal 13.05.2014 | 10:29
Rodžers i Pjulis najbolji treneri

Nema trofeja – ima nagrada. Prošla je još jedna sezona Liverpula bez velikih znamenja, međutim, u godini kad je Luis Suarez zvanično najbolji fudbaler Premijer lige, predan rad Brendana Rodžersa i drastično poboljašnje igre Crvenih nisu prošli neopaženo, jer je strateg ekipe sa Enfilda proglašen za najboljeg trenera u Engleskoj, u izboru Asocijacije ligaških menadžera.

Severni Irac je u ponedeljak veče na gala svečanosti proglašen za najboljeg među 92 stručnjaka u prva četiri ranga engleskog fudbala (Premijer liga, Čempionšip, Liga 1, Liga 2), a koliki je uspeh napravio pokazuje da su za njega glasale – kolege. Ostavivši daleko iza, recimo, Manuela Pelegrinija...

Rodžers je unapredio Liverpul, od tima razorenog samopouzdanja, koji je lane završio tek na semoj poziciji, doveo ga direktno u Ligu šampiona i da nije bilo proklizavanja Stivena Džerarda protiv Čelsija možda i do titule

„Nadao sam se da ću u ovo vreme biti u otvorenom autobusu“, kiselo se nasmejao Rodžers na pitanje kako se oseća kao dobitnik nagrade, aludirajući da je u ponedeljak veče mogao da proslavlja titulu na paradi širom gradskih ulica.

Rodžersov Liveoprul napravio je još jedan kiks u završnici prvenstva, okliznuvši se protiv Kristal palasa, a upravo je šef struke tog kluba Toni Pjulis proglašen za najboljeg trenera Premijer lige u izboru Asocijacije ligaških menadžera. Nije ni čudo, pošto je iskusni stručnjak u novembru seo za kormilo tada poslednjeplasiranog tima na tabeli elitnog društva, a mnogo pre kraja obezbedio opstanak, nastavljajući fenomenalan niz da ni sa jednim timom nikad nije ispao iz lige.

I njemu kapa dole. Pardon, kačket dole..

Komentari / 0

Ostavite komentar