Костреш: Сумњам да ће бити избора у Војводини

Замјеник предсједника Лиге социјалдемократа Војводине (ЛДВ) Бојан Костреш, рекао је да сумња да ће бити избора у Војводини, али да та странка не бјежи од реконструкције владе.

Србија 13.05.2014 | 10:36
Костреш: Сумњам да ће бити избора у Војводини

Костреш је за "Курир" оценио да су односи ЛСВ-а с Демократском странком, с којом је у власти у Војводини, "на најнижим гранама", али да верује да ће успети да превазиђу проблем у комуникацији.

Упитан да ли ЛСВ има контакте са Српском напредном странком на тему избора, Костреш је одговорио да сумња да ће бити покрајинских избора и да о том питању у овом моменту не разговара са СНС-ом.

"Сумњам да ће бити покрајинских избора. Сигурно је да су сви уздрмани чињеницом да је СНС остварио такав резултат на изборима. Међутим, треба бити искрен - нису људи гласали за то да неко буде председник покрајинске владе, већ да Вучић буде премијер", оценио је Костреш.

На питање зашто је ЛСВ заоштрио односе с Пајтићевим ДС-ом, Костреш је одговорио да то не би назвао заоштравањем односа, већ указивањем на договоре који нису испуњени, као и на људе за које сматра да коче договоре и сарадњу.

"Међу људима који годинама сарађују, по мени, људски и нормално је рећи и када су ти односи на најнижим гранама и када то траје неоправдано дуго уместо да се реши", рекао је Костреш.

Он је додао и да ЛСВ тражи да се испуне програм и политички договори због којих је окупљена коалиција.

"Покрајинска администрација треба да каже шта ће радити у наредне две године и да видимо ко ће бити најбољи људи за брже и ефикасније спровођење тог програма. Ако би реконструкција покрајинске владе у том смислу била прилагођавање војвођанске владе прописаном програму, ми од те реконструкције не бежимо", закључио је Костреш за "Курир".

Коментари / 0

Оставите коментар