ФИФА упозорава навијаче пред СП

Генерални секретар Светске фудбалске федерације (ФИФА) рекао је да хиљаде навијача никако не смеју олако да схвате социјалну ситуацију у Бразилу на предстојећем Светском првенству.

Фудбал 13.05.2014 | 09:31
ФИФА упозорава навијаче пред СП

Секретар ФИФА Жером Валк казао је да навијаче у Бразилу очекује
велика удаљеност између градова, лош транспорт, криминал и прескупи
хотели.

"У Бразилу нећете моћи радити готово ништа од онога што сте могли на Мундијалу у Немачкој 2006. године. Не можете доћи аутомобилом и спавати у њему, као ни у парку, јер је зима. Не можете ни путовати возовима, јер ти градови нису повезани возом", рекао је Валк.

Он је додао да његова велика брига нису ни репрезентације, ни
званичници, већ навијачи, јер како је рекао, њима ће бити најтеже.

У Бразилу су прошле године уочи и током Купа конфедерација
одржавале масовне социјалне побуне - протести. Социјалне побуне почеле су због повећања цена јавног превоза, а настављени су као израз општег незадовољства због великих пореских оптерећења, корумпираности политичара, лошег стања здравства и образовања, као и великог новца уложеног за организовање Светског
првенства.

Такође, Бразил је свих 12 стадиона, на којима ће се играти утакмице
Мундијала, требало да заврши до почетка ове године, али локални организатори су на време окончали градњу само шест терена.

Светско првенство у Бразилу одржаће се од 12. јуна до 13. јула, а први меч одиграће домаћин такмичења и Хрватска на стадиону Коринтијас арена у Сао Паолу.

Коментари / 0

Оставите коментар