FIFA upozorava navijače pred SP

Generalni sekretar Svetske fudbalske federacije (FIFA) rekao je da hiljade navijača nikako ne smeju olako da shvate socijalnu situaciju u Brazilu na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Fudbal 13.05.2014 | 09:31
FIFA upozorava navijače pred SP

Sekretar FIFA Žerom Valk kazao je da navijače u Brazilu očekuje
velika udaljenost između gradova, loš transport, kriminal i preskupi
hoteli.

"U Brazilu nećete moći raditi gotovo ništa od onoga što ste mogli na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine. Ne možete doći automobilom i spavati u njemu, kao ni u parku, jer je zima. Ne možete ni putovati vozovima, jer ti gradovi nisu povezani vozom", rekao je Valk.

On je dodao da njegova velika briga nisu ni reprezentacije, ni
zvaničnici, već navijači, jer kako je rekao, njima će biti najteže.

U Brazilu su prošle godine uoči i tokom Kupa konfederacija
održavale masovne socijalne pobune - protesti. Socijalne pobune počele su zbog povećanja cena javnog prevoza, a nastavljeni su kao izraz opšteg nezadovoljstva zbog velikih poreskih opterećenja, korumpiranosti političara, lošeg stanja zdravstva i obrazovanja, kao i velikog novca uloženog za organizovanje Svetskog
prvenstva.

Takođe, Brazil je svih 12 stadiona, na kojima će se igrati utakmice
Mundijala, trebalo da završi do početka ove godine, ali lokalni organizatori su na vreme okončali gradnju samo šest terena.

Svetsko prvenstvo u Brazilu održaće se od 12. juna do 13. jula, a prvi meč odigraće domaćin takmičenja i Hrvatska na stadionu Korintijas arena u Sao Paolu.

Komentari / 0

Ostavite komentar