НБА плеј оф

Кошаркаши Мајами Хита дошли су на корак од пласмана у финале ’Истока’ тријумфом над Нетсима у Бруклину са 102:96, за 3-1 у серији.

Кошарка 13.05.2014 | 09:17
НБА плеј оф

Јунак тријумфа актуелних шампиона био је Леброн Џејмс, који је уписао 49 поена и шест скокова, чиме је изједначио свој рекорд каријере у плеј-офу.

У јединој преосталој утакмици одиграној протекле ноћи, Портланд Трејл-Блејзерси су победили Сан Антонио Спарсе и смањили на 3-1 у полуфиналној серији ’Запада’.

Леброн је одиграо сјајно у Бруклину, а иако су Нетси покушали да му тимски одговоре, на крају су морали да признају пораз. У прилог томе говори и чињеница да су петорица играча домаћег тима имала двоцифрен учинак, а једино су водили током кратког периода у другој четвртини, када је Џејмс био на клупи.

Џејмс је уз 49 поена и шест скокова имао и три украдене лопте, Двејн Вејд је додао 15 поена, три више од Криса Боша, који је имао и шест скокова. Запажен је био и Реј Ален са 11 поена и седам скокова.

На другој страни, Џо Џонсон је уписао 18 поена, два више од Пола Пирса, који је имао и седам скокова. По 13 поена уписали су Шон Ливингстон и Дерон Вилијамс, који је имао и шест скокова и седам асистенција.

Трејл-Блејзерси су успели да остану у игри за финале ’Запада’, али је пред њима тежак посао, пошто ниједан тим до сада није успео да се врати после вођства ривала 3-0 у плеј-офу. На тај начин су вратили серију у Сан Антонио, где ће у среду бити одиграна пета утакмица.

Блејзерсе је предводио Демијен Лилард са 25 поена, Ламаркус Олдриџ је додао 19, а Вол Бартон 17 поена и шест скокова. У редовима Спарса, најбољи био Тони Паркер са 14 поена, по 12 су додали Тим Данкан, који је имао и девет скокова, и Борис Дијао.

Коментари / 0

Оставите коментар