Сити би испао из лиге да.........

...да су се рачунали само голови Енглеза у тек завршеној сезони. Ливерпул би у том случају био првак, а Јунајтед би играо Лигу шампиона!

Фудбал 12.05.2014 | 18:42
Сити би испао из лиге да.........

Упумпавање новца са Блиског истока у плави део Манчестера се још једном исплатило. Други пут у последње три сезоне Сити је постао првак Енглеске, између осталог захваљујући чињеници да је на основу арапског новца био у могућности да на Етихад доведе играче високе класе са свих крајева планете, међутим... Да су се у тек завршеној сезони Премијер лиге рачунали искључиво голови Енглеза, Грађани не да не би видели трофеј, већ би испали у Чемпионшип, као 18. на табели, заједно са Њукаслом и Вест Бромвич Албионом.

У ситуацији кад чиленаски стручњак Мануел Пелегрини има на окупу играче из Аргентине, Бразила, Француске Обале Слоноваче, Белгије Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и осталих држава можда није ни чудо што се попео на врх, међутим, ако би се Сити ослонио искључиво на домаће снаге црни облаци би се надвили над судбином тог клуба, јер голман Џо Харт и везиста Џејмс Милнер не би били довољни да се сачува елитни ранг. Ево зашто: Мика Ричардс је одиграо само два меча, Џулијан Лескот десет, Џек Родвел пет и нико од њих није успео да погоди мрежу противника, а поменути Харт и Милнер би, рецимо, у последња два меча са Астон Вилом и Вест Хемом били довољни тек за два поена, јер онда резултати не би били 4:0 и 2:0, већ два пута по 0:0.

С друге стране, имагинарна табела показује да би у случају обрачуна само голова домаћих играча шампионски пехар подигли фудбалери Ливерпула. На страну голгетерска експлозија Луиса Суареза (30 погодака), Црвени су имали распуцаног Данијела Стариџа (22), те Стивена Џерарда (13), Рахима Стерлинга (девет), а допринос би дали и играчи попут Хендерсона (четири), Фланагана (један)...

Оно што је, такође, занимљиво јесте да би на другом месту био фантастични Саутемптон, који је ове сезоне представио нове наде острвског фудбала попут Џеја Родригеза, Адама Лалане и Лука Шоа, уз старијег Рикија Ламберта.

Чак би и Манчестер јунајтед, упркос резултатском посртању, завршио трећи и изборио директан пласман у Лигу шампиона, док то не би успело Арсеналовој легији странаца, која би се закуцала тек на 11. месту.

Челси би, примера ради, успео да добије само седам утакмица ослоњен на старе снаге – Лампарда, Терија, Кејхила...

У овој табели навијачи Ливепрула могу да пронађу утеху, али стварност је, ипак, далеко другачија и повољнија за Манчестер сити, јер се рачуна само онај „прави“ поредак на основу кога су Грађани приграбили четврти пехар државног првака у историји.

Коментари / 0

Оставите коментар