Siti bi ispao iz lige da.........

...da su se računali samo golovi Engleza u tek završenoj sezoni. Liverpul bi u tom slučaju bio prvak, a Junajted bi igrao Ligu šampiona!

Fudbal 12.05.2014 | 18:42
Siti bi ispao iz lige da.........

Upumpavanje novca sa Bliskog istoka u plavi deo Mančestera se još jednom isplatilo. Drugi put u poslednje tri sezone Siti je postao prvak Engleske, između ostalog zahvaljujući činjenici da je na osnovu arapskog novca bio u mogućnosti da na Etihad dovede igrače visoke klase sa svih krajeva planete, međutim... Da su se u tek završenoj sezoni Premijer lige računali isključivo golovi Engleza, Građani ne da ne bi videli trofej, već bi ispali u Čempionšip, kao 18. na tabeli, zajedno sa Njukaslom i Vest Bromvič Albionom.

U situaciji kad čilenaski stručnjak Manuel Pelegrini ima na okupu igrače iz Argentine, Brazila, Francuske Obale Slonovače, Belgije Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i ostalih država možda nije ni čudo što se popeo na vrh, međutim, ako bi se Siti oslonio isključivo na domaće snage crni oblaci bi se nadvili nad sudbinom tog kluba, jer golman Džo Hart i vezista Džejms Milner ne bi bili dovoljni da se sačuva elitni rang. Evo zašto: Mika Ričards je odigrao samo dva meča, Džulijan Leskot deset, Džek Rodvel pet i niko od njih nije uspeo da pogodi mrežu protivnika, a pomenuti Hart i Milner bi, recimo, u poslednja dva meča sa Aston Vilom i Vest Hemom bili dovoljni tek za dva poena, jer onda rezultati ne bi bili 4:0 i 2:0, već dva puta po 0:0.

S druge strane, imaginarna tabela pokazuje da bi u slučaju obračuna samo golova domaćih igrača šampionski pehar podigli fudbaleri Liverpula. Na stranu golgeterska eksplozija Luisa Suareza (30 pogodaka), Crveni su imali raspucanog Danijela Staridža (22), te Stivena Džerarda (13), Rahima Sterlinga (devet), a doprinos bi dali i igrači poput Hendersona (četiri), Flanagana (jedan)...

Ono što je, takođe, zanimljivo jeste da bi na drugom mestu bio fantastični Sautempton, koji je ove sezone predstavio nove nade ostrvskog fudbala poput Džeja Rodrigeza, Adama Lalane i Luka Šoa, uz starijeg Rikija Lamberta.

Čak bi i Mančester junajted, uprkos rezultatskom posrtanju, završio treći i izborio direktan plasman u Ligu šampiona, dok to ne bi uspelo Arsenalovoj legiji stranaca, koja bi se zakucala tek na 11. mestu.

Čelsi bi, primera radi, uspeo da dobije samo sedam utakmica oslonjen na stare snage – Lamparda, Terija, Kejhila...

U ovoj tabeli navijači Liveprula mogu da pronađu utehu, ali stvarnost je, ipak, daleko drugačija i povoljnija za Mančester siti, jer se računa samo onaj „pravi“ poredak na osnovu koga su Građani prigrabili četvrti pehar državnog prvaka u istoriji.

Komentari / 0

Ostavite komentar