После 24 године "ђаволи" без Европе

Колико Ливерпул чека титулу, толико је прошло и од када је Јунајтед последњи пут пропустио евро-такмичења.

Фудбал 12.05.2014 | 16:30
После 24 године "ђаволи" без Европе

Велики Манчестер јунајтед неће играти европске купове први пут од сезоне 1989/90, а Лигу шампиона први пут од сезоне 1995/96.

Победа Тотенхема над Астон Вилом од 3:0 (Паулињо 14, Бакер аг 35, Адебајор пен 38), значила је да Јунајтед ни са победом у Саутемптону неће моћи до позиције која води у квалификације за Лигу Европе.

На крају, у последњем 38. колу Премијер лиге, Саутемптон - Манчестер јунајтед 1:1 (Ламберт 28 - Мата 54).

Привремени менаџер "ђавола" Рајан Гигс тако се вероватно опростио од клупе на коју би сутра у 11 часова по нашем времену требало званично да седне Луј ван Гал. Гигс је најавио да ће остати у клубу и да ће вероватно наставити да игра и тренира екипу у исто време.

Онај кога Ван Гал неће затећи на "Олд Трафорду" је капитен Немања Видић који је на југу Енглеске одиграо јубиларну и последњу утакмицу за Јунајтед, 300. у низу. Он ће прећи у Интер и до тада ће му зарасти рана на носу, коју му је уличарским потезом направио центарфор Саутемптона Рики Ламберт.

Он је у једном ваздушном дуелу ударио лактом у лице Видића, којем је лице било потпуно обливено крвљу, али судија Мајк Дин није показао репрезентативцу Енглеске ни жути картон.

Дин је у првом полувремену "опростио" Видићу играње руком у свом шеснаестерцу.

Јунајтед је завршио као седми, под вођством смењеног Дејвида Мојеса. Оно што је Шкот упропастио, покушао је у финишу сезоне да поправи Гигс, али је било прекасно за било шта - први пут од оснивања Премијер лиге, "ђаволи" нису били у прва три.

И пре овог кола било је јасно да ће из лиге испасти Кардиф, Фулам и Норич. Титулу је оверио Манчестер сити, у Лигу шампиона ће директно Ливерпул и Челси, а Арсенал у квалификације, док ће у Лигу Европе Евертон, Тотенхем и Хал сити, који наредног викенда игра финале ФА купа против Арсенала.

Коментари / 0

Оставите коментар