Posle 24 godine "đavoli" bez Evrope

Koliko Liverpul čeka titulu, toliko je prošlo i od kada je Junajted poslednji put propustio evro-takmičenja.

Fudbal 12.05.2014 | 16:30
Posle 24 godine "đavoli" bez Evrope

Veliki Mančester junajted neće igrati evropske kupove prvi put od sezone 1989/90, a Ligu šampiona prvi put od sezone 1995/96.

Pobeda Totenhema nad Aston Vilom od 3:0 (Paulinjo 14, Baker ag 35, Adebajor pen 38), značila je da Junajted ni sa pobedom u Sautemptonu neće moći do pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Na kraju, u poslednjem 38. kolu Premijer lige, Sautempton - Mančester junajted 1:1 (Lambert 28 - Mata 54).

Privremeni menadžer "đavola" Rajan Gigs tako se verovatno oprostio od klupe na koju bi sutra u 11 časova po našem vremenu trebalo zvanično da sedne Luj van Gal. Gigs je najavio da će ostati u klubu i da će verovatno nastaviti da igra i trenira ekipu u isto vreme.

Onaj koga Van Gal neće zateći na "Old Trafordu" je kapiten Nemanja Vidić koji je na jugu Engleske odigrao jubilarnu i poslednju utakmicu za Junajted, 300. u nizu. On će preći u Inter i do tada će mu zarasti rana na nosu, koju mu je uličarskim potezom napravio centarfor Sautemptona Riki Lambert.

On je u jednom vazdušnom duelu udario laktom u lice Vidića, kojem je lice bilo potpuno obliveno krvlju, ali sudija Majk Din nije pokazao reprezentativcu Engleske ni žuti karton.

Din je u prvom poluvremenu "oprostio" Vidiću igranje rukom u svom šesnaestercu.

Junajted je završio kao sedmi, pod vođstvom smenjenog Dejvida Mojesa. Ono što je Škot upropastio, pokušao je u finišu sezone da popravi Gigs, ali je bilo prekasno za bilo šta - prvi put od osnivanja Premijer lige, "đavoli" nisu bili u prva tri.

I pre ovog kola bilo je jasno da će iz lige ispasti Kardif, Fulam i Norič. Titulu je overio Mančester siti, u Ligu šampiona će direktno Liverpul i Čelsi, a Arsenal u kvalifikacije, dok će u Ligu Evrope Everton, Totenhem i Hal siti, koji narednog vikenda igra finale FA kupa protiv Arsenala.

Komentari / 0

Ostavite komentar