Одбрана изводи 336 свједока

Одбрана некадашњег начелника Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића најавила је пред Хашким трибуналом да ће у свом доказном поступку, који ће почети 19. маја, пред судије извести 336 свједока.

Република Српска 12.05.2014 | 16:31
Одбрана изводи 336 свједока

Расправно вијеће предсједавајућег Алфонса Орија је за испитивање тих свједока Младићевој одбрани одобрило 207,5 радних часова, колико је за извођење својих доказа утрошило и тужилаштво.

Младићев правни заступник Бранко Лукић рекао је током расправе уочи почетка доказног поступка одбране да ће за Младићеву одбрану исказ дати 122 свједока који су већ свједочили, такође у корист одбране, на
одвојеном суђењу некадашњем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу.

Лукић рекао је и да у понедјељак, 19. маја, неће излагати уводну ријеч одбране, већ ће одмах пред судије извести првог свједока.

Према његовим ријечима, одбрана ће изјаве већине свједока у спис увести у писаном облику тако да њихово испитивање у судници неће трајати дуже од 30 минута, након чега ће их унакрсно испитивати тужиоци.

Адвокат Лукић наговијестио је да одбрана намјерава да поново у судницу доведе и осам свједока који су већ свједочили у доказном поступку тужилаштва против Младића.

Процес против генерала Ратка Младића почео је у Хагу 16. маја 2012. године.

Коментари / 0

Оставите коментар