Odbrana izvodi 336 svjedoka

Odbrana nekadašnjeg načelnika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića najavila je pred Haškim tribunalom da će u svom dokaznom postupku, koji će početi 19. maja, pred sudije izvesti 336 svjedoka.

Republika Srpska 12.05.2014 | 16:31
Odbrana izvodi 336 svjedoka

Raspravno vijeće predsjedavajućeg Alfonsa Orija je za ispitivanje tih svjedoka Mladićevoj odbrani odobrilo 207,5 radnih časova, koliko je za izvođenje svojih dokaza utrošilo i tužilaštvo.

Mladićev pravni zastupnik Branko Lukić rekao je tokom rasprave uoči početka dokaznog postupka odbrane da će za Mladićevu odbranu iskaz dati 122 svjedoka koji su već svjedočili, takođe u korist odbrane, na
odvojenom suđenju nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Lukić rekao je i da u ponedjeljak, 19. maja, neće izlagati uvodnu riječ odbrane, već će odmah pred sudije izvesti prvog svjedoka.

Prema njegovim riječima, odbrana će izjave većine svjedoka u spis uvesti u pisanom obliku tako da njihovo ispitivanje u sudnici neće trajati duže od 30 minuta, nakon čega će ih unakrsno ispitivati tužioci.

Advokat Lukić nagovijestio je da odbrana namjerava da ponovo u sudnicu dovede i osam svjedoka koji su već svjedočili u dokaznom postupku tužilaštva protiv Mladića.

Proces protiv generala Ratka Mladića počeo je u Hagu 16. maja 2012. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar