Надалу 27. Мастерс

Први тенисер света Рафаел Надал освојио је 27. Мастерс титулу у Мадриду, пошто му је Кеи Нишикори предао финални меч због повреде.

Тенис 12.05.2014 | 14:25
Надалу 27. Мастерс

Јапанац је одиграо одличан меч, али је због повреде леђа био приморан да се повуче при резултату 2:6,6:4,3:0.

Он се средином другог сета пожалио на повреду леђа, покушао да настави да игра, али је то било немогуће. Предао је своје прво Мастерс полуфинале у коме је био бољи играч на терену.

С друге стране, Надал је стигао до 27. Мастерс титуле, а четврте у Мадриду. Он је тако одбранио бодове освојене прошле године, а зарадио је нешто мање од 700.000евра.

Кеи је потпуно доминирао у првом сету, а најбољи тенисер света био је потпуно непрепознатљив, много је грешио и мучио се са тајмингом. Његов ривал са друге стране мреже одлично је сервирао и још боље користио указане прилике. У трећем гему је реализовао прву, а у петом другу брејк лопту и брзо повео у сетовима.

На самом старту другог везао је три поена на сервис Рафе, прву шансу није искористио, али је већ код друге погодио и још једном одузео сервис Шпанцу. Потом се спасао у два наврата и повео резултатом 3:1.

Средином другог сета Кеи је осетио бол у доњем делу леђа и затражио је медицински тајм аут. Наставио је да игра, али је имао проблема са кретањем што је надал искористио и у осмом гему вратио брејк. Нишикори је скроз посустао, није више тако квалитетно сервирао и Надал је новим брејком изједначио на 1-1 у сетовима.

Иако га је на церемонији доделе пехара поздравила великим аплаузом, мадридска публика звиждала је Нишикорију кад год би се пожалио на бол у леђима. Надал је експресно добио три гема у одлучујућем сету, када је, од данас девети тенисер света, одлучио да се повуче.

Коментари / 0

Оставите коментар