Nadalu 27. Masters

Prvi teniser sveta Rafael Nadal osvojio je 27. Masters titulu u Madridu, pošto mu je Kei Nišikori predao finalni meč zbog povrede.

Tenis 12.05.2014 | 14:25
Nadalu 27. Masters

Japanac je odigrao odličan meč, ali je zbog povrede leđa bio primoran da se povuče pri rezultatu 2:6,6:4,3:0.

On se sredinom drugog seta požalio na povredu leđa, pokušao da nastavi da igra, ali je to bilo nemoguće. Predao je svoje prvo Masters polufinale u kome je bio bolji igrač na terenu.

S druge strane, Nadal je stigao do 27. Masters titule, a četvrte u Madridu. On je tako odbranio bodove osvojene prošle godine, a zaradio je nešto manje od 700.000evra.

Kei je potpuno dominirao u prvom setu, a najbolji teniser sveta bio je potpuno neprepoznatljiv, mnogo je grešio i mučio se sa tajmingom. Njegov rival sa druge strane mreže odlično je servirao i još bolje koristio ukazane prilike. U trećem gemu je realizovao prvu, a u petom drugu brejk loptu i brzo poveo u setovima.

Na samom startu drugog vezao je tri poena na servis Rafe, prvu šansu nije iskoristio, ali je već kod druge pogodio i još jednom oduzeo servis Špancu. Potom se spasao u dva navrata i poveo rezultatom 3:1.

Sredinom drugog seta Kei je osetio bol u donjem delu leđa i zatražio je medicinski tajm aut. Nastavio je da igra, ali je imao problema sa kretanjem što je nadal iskoristio i u osmom gemu vratio brejk. Nišikori je skroz posustao, nije više tako kvalitetno servirao i Nadal je novim brejkom izjednačio na 1-1 u setovima.

Iako ga je na ceremoniji dodele pehara pozdravila velikim aplauzom, madridska publika zviždala je Nišikoriju kad god bi se požalio na bol u leđima. Nadal je ekspresno dobio tri gema u odlučujućem setu, kada je, od danas deveti teniser sveta, odlučio da se povuče.

Komentari / 0

Ostavite komentar