После Занетија, оде и Верон!

Фудбалер Естудијантеса и легенда аргентинског фудбала Хуан Себастијан Верон одлучио је да заврши фудбалску каријеру у 40. години.

Фудбал 12.05.2014 | 13:46
После Занетија, оде и Верон!

У суботу увече одиграна је утакмица на стадиону Естудијантеса у Ла Плати, а управо то је био меч на ком се опростио од домаће публике.

"Естудијантес је моја кућа, овде сам рођен, овде ћу се пензионисати. Увек сам покушавао да дам све од себе и надам се да ће ме навијачи памтити по томе“, емотиван је Верон.

Ово ипак није била последња утакмица његове каријере, пошто га наредне недеље очекује још један дуел на гостовању Тигреу. Естудијантес је тренутно први на табели аргентинске Клаусуре са бодом више и утакмицом више од првог пратиоца Химнасија Ла Плате.

Верон И Занети нису једини који се пензионишу ових дана, пошто се на то одлучио и бивши фудбалер Роме и Марсеја Габријел Хајнце. И он се, као и Верон, опростио од навијача Њуелс Олд Бојса, а такође има да одигра још једну утакмицу на гостовању Ланусу.

Једина разлика између Хајнцеа и Верона јесте у томе што је Хајнцеова екипа на средини табеле, па неће имати прилику да у последњем мечу у каријери својим навијачима донесе вредан трофеј.

До краја аргентинске Клаусуре остало је још једно коло, а оно је на програму 18. маја од 22.00 по средњоевропском времену.

Верон је каријеру почео управо у Естудијантесу, одакле је на кратко отишао у Бока Јуниорс 1996. године. Одатле је продат у Сампдорију где је играо две сезоне, једну је провео у Парми, а свој врхунац каријере у Италији доживео је у Лацију када је 2000. године са Римљанима преотео титулу Јувентусу у последњем колу Серије А.

Наставио је свој пут у Манчестеру, где је сјајно играо две сезоне, да би прешао у Челси где за њега није било места, па је морао да се задовољи позајмицама. Управо је на једној од њих играо у Интеру са Занетијем, а већ после тога вратио се у Естудијантес. Имао је још једну кратку епизоду у Брандсену, клубу који је такође из Ла Плате, да би се 2013 вратио у Естудијантес, где је и завршио каријеру. Уколико би сада са својим клубом успео да обезбеди титулу, био би то шлаг на богатој торти његове каријере.

Коментари / 0

Оставите коментар