Posle Zanetija, ode i Veron!

Fudbaler Estudijantesa i legenda argentinskog fudbala Huan Sebastijan Veron odlučio je da završi fudbalsku karijeru u 40. godini.

Fudbal 12.05.2014 | 13:46
Posle Zanetija, ode i Veron!

U subotu uveče odigrana je utakmica na stadionu Estudijantesa u La Plati, a upravo to je bio meč na kom se oprostio od domaće publike.

"Estudijantes je moja kuća, ovde sam rođen, ovde ću se penzionisati. Uvek sam pokušavao da dam sve od sebe i nadam se da će me navijači pamtiti po tome“, emotivan je Veron.

Ovo ipak nije bila poslednja utakmica njegove karijere, pošto ga naredne nedelje očekuje još jedan duel na gostovanju Tigreu. Estudijantes je trenutno prvi na tabeli argentinske Klausure sa bodom više i utakmicom više od prvog pratioca Himnasija La Plate.

Veron I Zaneti nisu jedini koji se penzionišu ovih dana, pošto se na to odlučio i bivši fudbaler Rome i Marseja Gabrijel Hajnce. I on se, kao i Veron, oprostio od navijača Njuels Old Bojsa, a takođe ima da odigra još jednu utakmicu na gostovanju Lanusu.

Jedina razlika između Hajncea i Verona jeste u tome što je Hajnceova ekipa na sredini tabele, pa neće imati priliku da u poslednjem meču u karijeri svojim navijačima donese vredan trofej.

Do kraja argentinske Klausure ostalo je još jedno kolo, a ono je na programu 18. maja od 22.00 po srednjoevropskom vremenu.

Veron je karijeru počeo upravo u Estudijantesu, odakle je na kratko otišao u Boka Juniors 1996. godine. Odatle je prodat u Sampdoriju gde je igrao dve sezone, jednu je proveo u Parmi, a svoj vrhunac karijere u Italiji doživeo je u Laciju kada je 2000. godine sa Rimljanima preoteo titulu Juventusu u poslednjem kolu Serije A.

Nastavio je svoj put u Mančesteru, gde je sjajno igrao dve sezone, da bi prešao u Čelsi gde za njega nije bilo mesta, pa je morao da se zadovolji pozajmicama. Upravo je na jednoj od njih igrao u Interu sa Zanetijem, a već posle toga vratio se u Estudijantes. Imao je još jednu kratku epizodu u Brandsenu, klubu koji je takođe iz La Plate, da bi se 2013 vratio u Estudijantes, gde je i završio karijeru. Ukoliko bi sada sa svojim klubom uspeo da obezbedi titulu, bio bi to šlag na bogatoj torti njegove karijere.

Komentari / 0

Ostavite komentar