Мата није љут на Муриња

Фудбалер Манчестер Јунајтеда Хуан Мата рекао је да му Жозе Мурињо никада није објаснио зашто је у првом делу сезоне испао из тима Челсија.

Фудбал 12.05.2014 | 13:13
Мата није љут на Муриња

Шпанац је у зимском прелазном року прешао у Јунајтед, за који је до сада одиграо 14 утакмица и постигао пет голова.

"Не, никада нисмо разговарали о томе. Такође, не верујем да ћемо о томе разговарати у будућности. Када сам играо, само ми је давао упутства. Има тренера који разговарају са вама о избору тима, а има и оних који то не раде", рекао је Мата.

Он је у првом делу сезоне за Челси одиграо 17 мечева и постигао само један гол, иако је претходне две године био биран за играча године у клубу са Стамфорд Бриџа.

"У психолошком смислу било ми је тешко да напустим Челси. Увек ћу бити захвалан том клубу, али и Јунајтеду који ме је довео", додао је Мата.

Репрезентативац Шпаније је на Стамфорд Бриџ стигао 2011. године из Валенсије, а за три сезоне је у лондонском клубу освојио Лигу шампиона, Лигу Европе и ФА куп.

Шпанац можда није изабрао прави тренутак да дође на Олд Трафорд, пошто Манчестер неће играти у Лиги шампиона следеће сезоне, први пут после 19 година.

"Неиграње у Лиги шампиона дефитивно може да буде предност у Премијер лиги. Наравно, ја бих радије да играмо у Лиги шампиона, али узмите Ливерпул као пример. Они су се до краја борили за титулу до краја, а нису играли Лигу шампиона", рекао је Мата.

Он је додао да Јунајтед наредне сезоне мора да покаже да није изгубио свој идентитет.

"Морамо да докажемо да клуб није изгубио своју суштину, менталитет, конкурентност... Да није изгубио свој идентитет", додао је Мата.

Коментари / 0

Оставите коментар