Mata nije ljut na Murinja

Fudbaler Mančester Junajteda Huan Mata rekao je da mu Žoze Murinjo nikada nije objasnio zašto je u prvom delu sezone ispao iz tima Čelsija.

Fudbal 12.05.2014 | 13:13
Mata nije ljut na Murinja

Španac je u zimskom prelaznom roku prešao u Junajted, za koji je do sada odigrao 14 utakmica i postigao pet golova.

"Ne, nikada nismo razgovarali o tome. Takođe, ne verujem da ćemo o tome razgovarati u budućnosti. Kada sam igrao, samo mi je davao uputstva. Ima trenera koji razgovaraju sa vama o izboru tima, a ima i onih koji to ne rade", rekao je Mata.

On je u prvom delu sezone za Čelsi odigrao 17 mečeva i postigao samo jedan gol, iako je prethodne dve godine bio biran za igrača godine u klubu sa Stamford Bridža.

"U psihološkom smislu bilo mi je teško da napustim Čelsi. Uvek ću biti zahvalan tom klubu, ali i Junajtedu koji me je doveo", dodao je Mata.

Reprezentativac Španije je na Stamford Bridž stigao 2011. godine iz Valensije, a za tri sezone je u londonskom klubu osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope i FA kup.

Španac možda nije izabrao pravi trenutak da dođe na Old Traford, pošto Mančester neće igrati u Ligi šampiona sledeće sezone, prvi put posle 19 godina.

"Neigranje u Ligi šampiona defitivno može da bude prednost u Premijer ligi. Naravno, ja bih radije da igramo u Ligi šampiona, ali uzmite Liverpul kao primer. Oni su se do kraja borili za titulu do kraja, a nisu igrali Ligu šampiona", rekao je Mata.

On je dodao da Junajted naredne sezone mora da pokaže da nije izgubio svoj identitet.

"Moramo da dokažemo da klub nije izgubio svoju suštinu, mentalitet, konkurentnost... Da nije izgubio svoj identitet", dodao je Mata.

Komentari / 0

Ostavite komentar