Спаљено око три тоне дроге

У пећима Комбината алуминијума у Подгорици данасје спаљено око 3.000 килограма заплијењене дроге, највише марихуане и сканка, али и 13 килограма хероина.

Регион 12.05.2014 | 12:56
Спаљено око три тоне дроге

Према ријечима црногорског министра унутрашњих послова Рашка Коњевића, ова количина је за 30 одсто већа у односу на прошлу годину.

"Уништавање више од три тоне различитих врста опојних средстава потврда је онога што је Министарство унутрашњих послова, односно Управа полиције протеклих неколико година радила на пољу сузбијања трговине наркотицима", оцијенио је Коњевић.

Он је додао да је полиција прошле године у односу на 2012. годину за 30 одсто побољшала резултат у спречавању трговине наркотицима и да ће то брзо бити представљено на скупштинском Одбору за безбједност.

Коњевић је подсјетио да је Управа полиције учествовала у више оперативних акција у вези са сузбијањем трговине опојним дрогама на међународном плану. Он је рекао да резултати показују напредак који је потврдила међународна заједница, али да тај рад треба додатно унаприједити.

Из црногорског Министарства унутрашњих послова саопштено је да је спаљено 2.916 килограма заплијењених опојних средстава. Наводи се да је највише марихуане и сканка, али и 13 килограма хероина.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

12.05.2014 16:43

Да није било мрско Црногорцима упалити пец

ОДГОВОРИТЕ