Spaljeno oko tri tone droge

U pećima Kombinata aluminijuma u Podgorici danasje spaljeno oko 3.000 kilograma zaplijenjene droge, najviše marihuane i skanka, ali i 13 kilograma heroina.

Region 12.05.2014 | 12:56
Spaljeno oko tri tone droge

Prema riječima crnogorskog ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, ova količina je za 30 odsto veća u odnosu na prošlu godinu.

"Uništavanje više od tri tone različitih vrsta opojnih sredstava potvrda je onoga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno Uprava policije proteklih nekoliko godina radila na polju suzbijanja trgovine narkoticima", ocijenio je Konjević.

On je dodao da je policija prošle godine u odnosu na 2012. godinu za 30 odsto poboljšala rezultat u sprečavanju trgovine narkoticima i da će to brzo biti predstavljeno na skupštinskom Odboru za bezbjednost.

Konjević je podsjetio da je Uprava policije učestvovala u više operativnih akcija u vezi sa suzbijanjem trgovine opojnim drogama na međunarodnom planu. On je rekao da rezultati pokazuju napredak koji je potvrdila međunarodna zajednica, ali da taj rad treba dodatno unaprijediti.

Iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da je spaljeno 2.916 kilograma zaplijenjenih opojnih sredstava. Navodi se da je najviše marihuane i skanka, ali i 13 kilograma heroina.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

12.05.2014 16:43

Da nije bilo mrsko Crnogorcima upaliti pec

ODGOVORITE