Нијемци подржавају Путина

Скоро 90 одсто гледалаца који су учествовали у анкети њемачке телевизије "Н-ТВ" подржало је политику руског предсједника Владимира Путина. 

Свијет 12.05.2014 | 11:49
Нијемци подржавају Путина

Њемачки тв канал, у директној емисији, поставио је гледаоцима питање: Да ли подржавате курс Владимира Путина? На чуђење новинара и сарадника, 89 одсто одговорило је позитивно.

"То је мало неочекивано“, прокоментарисала је резултате анкете водитељка Роми Арнт,а новинар "Н-ТВ" Дирк Емерих на Твитеру је написао да је - "збуњен“.

Слична анкета крајем марта направљена је и на сајту листа "Индепендент".

Посјетиоцима је тада пружена могућност да гласају за предсједника САД Барака Обаму, канцелара Њемачке Ангелу Меркел, предсједника Русије Владимира Путина, британског премијера Дејвида Камерона и предсједника Француске Франсоа Оланда...

За Путина је гласало више од 92 одсто посјетилаца. Друга је била Ангела Меркел (три одсто гласова), а трећи Барак Обама са два одсто.

Аналитичари наводе да су ставови Нијемаца, када је у питању урајинска криза, осјетно другачији од ставова које заузима званична политика.

Многи Нијемци сматрају да нису потребне никакве санкције према Русији и да Москва није изазвала кризу у Украјини.

Њемачки бизнисмени су у више наврата поручивали канцеларки Ангели Меркел да би санкције јако наштетиле њемачкој привреди.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гледано са стране

12.05.2014 15:01

ЊЕМЦИ, честитам Вам, Ви знате шта је истина и правда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан.пд

12.05.2014 21:12

Њемци знају, из искуства, путују људи, сарадјују са другим земљама и свакако се труде, прије тога да се довољно информису, тако да су за њих цињенице оно сто знају. Канцеларка мора да балансира, јер се овај пут интереси Њемацке и Америке не поклапају, а опет, не мозе против ње, али зна да нема подрску ни народа нити привредника, нити неких других цланица ЕУ, односно једногласну подрску ЕУ. Какогод, ово у Украјини није требало ни Америци, а јос мање Њемацкој или Русији, с тим сто је Русија апсолутни побједник, вец у старту, правда је на њеној страни, истина такодје, проблем је сто другима не смета сто гину невини људи, али углавном су то Руси који вијековима зиве на простору данасње Украјине, дакле Путинов народ, то је оно сто би га могло натјерати да предје границу да застити народ, а онда це запад то искористити за сатанизацију, то нико боље од њих не ради, мислим да су Украјинци због тога и добили сигнал од Амера да покрену војне акције на истоку, стално помало убијају не би ли "изазвали мецку"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.05.2014 00:03

Да су ови западни џелати умјесто Путина они би одмах сравнили све за земљом. Путин је мудар човјек, показао је снагу своје земље али поштује и вољу народа. Само ако ови украјинци наставе убијати све што стигну могли би добити који "васпитни" шамар.

ОДГОВОРИТЕ