Nijemci podržavaju Putina

Skoro 90 odsto gledalaca koji su učestvovali u anketi njemačke televizije "N-TV" podržalo je politiku ruskog predsjednika Vladimira Putina. 

Svijet 12.05.2014 | 11:49
Nijemci podržavaju Putina

NJemački tv kanal, u direktnoj emisiji, postavio je gledaocima pitanje: Da li podržavate kurs Vladimira Putina? Na čuđenje novinara i saradnika, 89 odsto odgovorilo je pozitivno.

"To je malo neočekivano“, prokomentarisala je rezultate ankete voditeljka Romi Arnt,a novinar "N-TV" Dirk Emerih na Tviteru je napisao da je - "zbunjen“.

Slična anketa krajem marta napravljena je i na sajtu lista "Independent".

Posjetiocima je tada pružena mogućnost da glasaju za predsjednika SAD Baraka Obamu, kancelara NJemačke Angelu Merkel, predsjednika Rusije Vladimira Putina, britanskog premijera Dejvida Kamerona i predsjednika Francuske Fransoa Olanda...

Za Putina je glasalo više od 92 odsto posjetilaca. Druga je bila Angela Merkel (tri odsto glasova), a treći Barak Obama sa dva odsto.

Analitičari navode da su stavovi Nijemaca, kada je u pitanju urajinska kriza, osjetno drugačiji od stavova koje zauzima zvanična politika.

Mnogi Nijemci smatraju da nisu potrebne nikakve sankcije prema Rusiji i da Moskva nije izazvala krizu u Ukrajini.

NJemački biznismeni su u više navrata poručivali kancelarki Angeli Merkel da bi sankcije jako naštetile njemačkoj privredi.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gledano sa strane

12.05.2014 15:01

NJEMCI, čestitam Vam, Vi znate šta je istina i pravda.

ODGOVORITE
Name

dejan.pd

12.05.2014 21:12

Njemci znaju, iz iskustva, putuju ljudi, saradjuju sa drugim zemljama i svakako se trude, prije toga da se dovoljno informisu, tako da su za njih cinjenice ono sto znaju. Kancelarka mora da balansira, jer se ovaj put interesi Njemacke i Amerike ne poklapaju, a opet, ne moze protiv nje, ali zna da nema podrsku ni naroda niti privrednika, niti nekih drugih clanica EU, odnosno jednoglasnu podrsku EU. Kakogod, ovo u Ukrajini nije trebalo ni Americi, a jos manje Njemackoj ili Rusiji, s tim sto je Rusija apsolutni pobjednik, vec u startu, pravda je na njenoj strani, istina takodje, problem je sto drugima ne smeta sto ginu nevini ljudi, ali uglavnom su to Rusi koji vijekovima zive na prostoru danasnje Ukrajine, dakle Putinov narod, to je ono sto bi ga moglo natjerati da predje granicu da zastiti narod, a onda ce zapad to iskoristiti za satanizaciju, to niko bolje od njih ne radi, mislim da su Ukrajinci zbog toga i dobili signal od Amera da pokrenu vojne akcije na istoku, stalno pomalo ubijaju ne bi li "izazvali mecku"...

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

13.05.2014 00:03

Da su ovi zapadni dželati umjesto Putina oni bi odmah sravnili sve za zemljom. Putin je mudar čovjek, pokazao je snagu svoje zemlje ali poštuje i volju naroda. Samo ako ovi ukrajinci nastave ubijati sve što stignu mogli bi dobiti koji "vaspitni" šamar.

ODGOVORITE