Вођа навијача да елиминише сарадника Луке Бојовића?

Мафија из Црне Горе преко рођака унајмила истакнутог навијача једног од највећих клубова да елиминише сарадника Луке Бојовића, Филипа Кораћа. 

Регион 12.05.2014 | 09:46
Вођа навијача да елиминише сарадника Луке Бојовића?

Црногорска мафија ангажовала је познатог вођу навијача великог београдског клуба, иначе члана криминалне групе Милоша Делибашића, да убије Филипа Кораћа, најближег сарадника Луке Бојовића, сазнаје ексклузивно Курир.

Ово је у тужилаштву изјавила особа саслушавана поводом убиства Николе Бојовића (39), а полиција засад проверава исказ сведока, због чега до сада нико није ухапшен! Милош Делибашић, подсетимо, у бекству је од петка увече јер га полиција сумњичи да је учествовао у ватреном обрачуну у ком је на Вождовцу рањен Марко Шево, иначе један од истакнутијих „делија“.

Избегнут покољ

- Ликвидацију Филипа Кораћа, најближег сарадника Луке Бојовића, наводно је наложио Слободан Шарановић (75), који је недавно по други пут ухапшен у Црној Гори због сумње да је платио убиство Николе Бојовића. Преко свог рођака Милоша Делибашића, како се сумња, Шарановић је ангажовао овог навијача, који већ неко време „лови“ Кораћа по Београду - каже извор Курира из истраге. Према његовим речима, убица и Кораћ избегли су недавно сусрет у једном познатом београдском ноћном клубу.

- Навијач је покушао да уђе у клуб у ком је већ био Филип Кораћ. На срећу, обезбеђење га није пустило, већ је позвало полицију и крвопролиће је избегнуто - открива наш саговорник.
Српска и црногорска обавештајна служба, како наводи, свакодневно размењују информације о две криминалне групе, чији је сукоб већ однео неколико живота.

Улога Делибашића

- Извесни сведок, који је још пре убиства Радета Ракоњца у априлу истражитељима открио да су после убиства Бојовића мета Шарановићеве криминалне групе Ракоњац и Кораћ, открио је име човека задуженог за егзекуцију, али је објаснио и улогу још неколико особа, чије би хапшење могло ускоро да се очекује. Он је рекао да у рату кланова велику улогу има и Шарановићев сестрић Милош Делибашић, који је недавно пуштен на слободу - додаје саговорник Курира.

С друге стране, како објашњава наш извор, исте службе две државе дошле су и до информација да Шарановићу прети одмазда клана Луке Бојовића, тако да су сада обе криминалне групе под присмотром. Рат два клана почео је 2009. након нестанка сина Шарановићевог кума Данила Радоњића и убиства његовог брата Бранислава исте године у Београду. За њихову смрт Слободан Шарановић окривио је Луку Бојовића и у знак освете, како се сумња, наручио убиство његовог брата Николе.

Жељан освете
ШАРАНОВИЋ НЕ ЖАЛИ МИЛИОНЕ!

Сведок који је истражитељима, како сазнајемо, открио шта припремају припадници клана у обрачуну с људима Луке Бојовића, наводно је рекао и да Шарановић не жали новац да би осветио смрт брата!
- Рекао је да је богат, да има милионе и да не жали да их да све да пре смрти освети брата - каже наш извор.

ЧИЊЕНИЦЕ
Хронологија сукоба две банде

- 27. јул 2009 - Нестао Слободан Радоњић, син Данила Радоњића
- 8. октобар 2009 - Бранислав Шарановић, кум Данила Радоњића, убијен у сачекуши на Дедињу
- 8. септембар 2011 - Данило Радоњић убијен у „сачекуши“ у Земуну
- 29. април 2013 - Никола Бојовић убијен у центру Београда
- 28. март 2014 - Горан Бојанић (38), члан групе Милоша Делибашића, рањен на Звездари
- 2. април 2014 - Раде Ракоњац (51), близак пријатељ Луке Бојовића, убијен у кафићу у Београду

Коментари / 0

Оставите коментар