Vođa navijača da eliminiše saradnika Luke Bojovića?

Mafija iz Crne Gore preko rođaka unajmila istaknutog navijača jednog od najvećih klubova da eliminiše saradnika Luke Bojovića, Filipa Koraća. 

Region 12.05.2014 | 09:46
Vođa navijača da eliminiše saradnika Luke Bojovića?

Crnogorska mafija angažovala je poznatog vođu navijača velikog beogradskog kluba, inače člana kriminalne grupe Miloša Delibašića, da ubije Filipa Koraća, najbližeg saradnika Luke Bojovića, saznaje ekskluzivno Kurir.

Ovo je u tužilaštvu izjavila osoba saslušavana povodom ubistva Nikole Bojovića (39), a policija zasad proverava iskaz svedoka, zbog čega do sada niko nije uhapšen! Miloš Delibašić, podsetimo, u bekstvu je od petka uveče jer ga policija sumnjiči da je učestvovao u vatrenom obračunu u kom je na Voždovcu ranjen Marko Ševo, inače jedan od istaknutijih „delija“.

Izbegnut pokolj

- Likvidaciju Filipa Koraća, najbližeg saradnika Luke Bojovića, navodno je naložio Slobodan Šaranović (75), koji je nedavno po drugi put uhapšen u Crnoj Gori zbog sumnje da je platio ubistvo Nikole Bojovića. Preko svog rođaka Miloša Delibašića, kako se sumnja, Šaranović je angažovao ovog navijača, koji već neko vreme „lovi“ Koraća po Beogradu - kaže izvor Kurira iz istrage. Prema njegovim rečima, ubica i Korać izbegli su nedavno susret u jednom poznatom beogradskom noćnom klubu.

- Navijač je pokušao da uđe u klub u kom je već bio Filip Korać. Na sreću, obezbeđenje ga nije pustilo, već je pozvalo policiju i krvoproliće je izbegnuto - otkriva naš sagovornik.
Srpska i crnogorska obaveštajna služba, kako navodi, svakodnevno razmenjuju informacije o dve kriminalne grupe, čiji je sukob već odneo nekoliko života.

Uloga Delibašića

- Izvesni svedok, koji je još pre ubistva Radeta Rakonjca u aprilu istražiteljima otkrio da su posle ubistva Bojovića meta Šaranovićeve kriminalne grupe Rakonjac i Korać, otkrio je ime čoveka zaduženog za egzekuciju, ali je objasnio i ulogu još nekoliko osoba, čije bi hapšenje moglo uskoro da se očekuje. On je rekao da u ratu klanova veliku ulogu ima i Šaranovićev sestrić Miloš Delibašić, koji je nedavno pušten na slobodu - dodaje sagovornik Kurira.

S druge strane, kako objašnjava naš izvor, iste službe dve države došle su i do informacija da Šaranoviću preti odmazda klana Luke Bojovića, tako da su sada obe kriminalne grupe pod prismotrom. Rat dva klana počeo je 2009. nakon nestanka sina Šaranovićevog kuma Danila Radonjića i ubistva njegovog brata Branislava iste godine u Beogradu. Za njihovu smrt Slobodan Šaranović okrivio je Luku Bojovića i u znak osvete, kako se sumnja, naručio ubistvo njegovog brata Nikole.

Željan osvete
ŠARANOVIĆ NE ŽALI MILIONE!

Svedok koji je istražiteljima, kako saznajemo, otkrio šta pripremaju pripadnici klana u obračunu s ljudima Luke Bojovića, navodno je rekao i da Šaranović ne žali novac da bi osvetio smrt brata!
- Rekao je da je bogat, da ima milione i da ne žali da ih da sve da pre smrti osveti brata - kaže naš izvor.

ČINJENICE
Hronologija sukoba dve bande

- 27. jul 2009 - Nestao Slobodan Radonjić, sin Danila Radonjića
- 8. oktobar 2009 - Branislav Šaranović, kum Danila Radonjića, ubijen u sačekuši na Dedinju
- 8. septembar 2011 - Danilo Radonjić ubijen u „sačekuši“ u Zemunu
- 29. april 2013 - Nikola Bojović ubijen u centru Beograda
- 28. mart 2014 - Goran Bojanić (38), član grupe Miloša Delibašića, ranjen na Zvezdari
- 2. april 2014 - Rade Rakonjac (51), blizak prijatelj Luke Bojovića, ubijen u kafiću u Beogradu

Komentari / 0

Ostavite komentar