Министар куповао парфеме

Тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је прије неколико дана оптужницу против Жељке Букмир (32) из Љубушког, која се терети да је као приправница Суда БиХ починила кривична дјела злоупотребе службеног положаја или овлаштења те повреда тајности поступка.

Босна и Херцеговина 12.05.2014 | 17:24
Министар куповао парфеме

Букмир се терети да је крајем 2011., радећи у Суду БиХ, злоупотријебила службени положај и повриједила тајност поступка у оквиру предмета који је Тужилаштво БиХ водило против више особа с подручја Херцеговине осумњичених за организовани криминал, кријумчарење, недозвољену производњу и растурање неоцарињене робе.

Иначе, цијела афера звана „Фатална Жељка" разоткривена је након што је Букмир 17. маја 2012. приведена на саслушање у сједиште Федералне управе полиције (ФУП) у Сарајеву, након чега су испливали сви детаљи о њеној вези с појединим политичарима.

Инспектори су, наиме, приликом претреса њене имовине на подручју Западнохерцеговачког кантона (ЗХК) и Источног Сарајева, гдје је Букмир становала, одузели одређене предмете који су били интересантни за даљњу истрагу.

Током истраге предмети су вјештачени у Центру за форензичку и информатичку подршку ФУП-а. Полиција је од Букмир одузела мобител, а тражили су и лаптоп, роковнике и документе, које тада нису пронашли.

Резултати истраге

Међутим, оно о чему се највише прича у колоарима јесте шта су инспектори Центра за форензичку и информатичку подршку ФУП-а пронашли у мобителу фаталне Жељке.

Наводно, међу осталим порукама, како је недавно објавила „Слободна Босна", размијењеним углавном с особама из криминалног миљеа, пронађен је и СМС који је Жељки Букмир послао федерални министар саобраћаја и комуникација Енвер Биједић (СДП).

По неким наводима у поруци је писало: „Мацо, ваља ли онај 'Коко Шанел' ('Цоцо Цханел') што сам ти синоћ купио?". Управо је због ове поруке Биједић добио и надимак Коко Биједић.

Но, према резултатима истраге, није само Биједић комуницирао с фаталном Букмир. Наводно су то радили и други министри, попут министра правде ФБиХ Зорана Микулића.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МА ДАЈТЕ

12.05.2014 08:34

НЕМА ЏАБЕ НИ У СТАРЕ БАБЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кингстон

12.05.2014 09:33

За то планинарење треба имати пара

ОДГОВОРИТЕ
Name

треф

12.05.2014 14:53

Не знам што новинар пише да је фатална.Нормална жена па и друге жене сличне њој примају парфеме и сличне поклоне. Није ничији брак угрозила ,лијепа згодна а сад тај парфем створио као неку фаму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛНО

12.05.2014 15:01

Не видим ја ту нигдје криминал ако је мускарац куповао парфеме у некога у кога је заљубљен.Сваста

ОДГОВОРИТЕ