Ministar kupovao parfeme

Tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je prije nekoliko dana optužnicu protiv Željke Bukmir (32) iz Ljubuškog, koja se tereti da je kao pripravnica Suda BiH počinila krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja te povreda tajnosti postupka.

Bosna i Hercegovina 12.05.2014 | 17:24
Ministar kupovao parfeme

Bukmir se tereti da je krajem 2011., radeći u Sudu BiH, zloupotrijebila službeni položaj i povrijedila tajnost postupka u okviru predmeta koji je Tužilaštvo BiH vodilo protiv više osoba s područja Hercegovine osumnjičenih za organizovani kriminal, krijumčarenje, nedozvoljenu proizvodnju i rasturanje neocarinjene robe.

Inače, cijela afera zvana „Fatalna Željka" razotkrivena je nakon što je Bukmir 17. maja 2012. privedena na saslušanje u sjedište Federalne uprave policije (FUP) u Sarajevu, nakon čega su isplivali svi detalji o njenoj vezi s pojedinim političarima.

Inspektori su, naime, prilikom pretresa njene imovine na području Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) i Istočnog Sarajeva, gdje je Bukmir stanovala, oduzeli određene predmete koji su bili interesantni za daljnju istragu.

Tokom istrage predmeti su vještačeni u Centru za forenzičku i informatičku podršku FUP-a. Policija je od Bukmir oduzela mobitel, a tražili su i laptop, rokovnike i dokumente, koje tada nisu pronašli.

Rezultati istrage

Međutim, ono o čemu se najviše priča u koloarima jeste šta su inspektori Centra za forenzičku i informatičku podršku FUP-a pronašli u mobitelu fatalne Željke.

Navodno, među ostalim porukama, kako je nedavno objavila „Slobodna Bosna", razmijenjenim uglavnom s osobama iz kriminalnog miljea, pronađen je i SMS koji je Željki Bukmir poslao federalni ministar saobraćaja i komunikacija Enver Bijedić (SDP).

Po nekim navodima u poruci je pisalo: „Maco, valja li onaj 'Koko Šanel' ('Coco Chanel') što sam ti sinoć kupio?". Upravo je zbog ove poruke Bijedić dobio i nadimak Koko Bijedić.

No, prema rezultatima istrage, nije samo Bijedić komunicirao s fatalnom Bukmir. Navodno su to radili i drugi ministri, poput ministra pravde FBiH Zorana Mikulića.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MA DAJTE

12.05.2014 08:34

NEMA DŽABE NI U STARE BABE

ODGOVORITE
Name

Kingston

12.05.2014 09:33

Za to planinarenje treba imati para

ODGOVORITE
Name

tref

12.05.2014 14:53

Ne znam što novinar piše da je fatalna.Normalna žena pa i druge žene slične njoj primaju parfeme i slične poklone. Nije ničiji brak ugrozila ,lijepa zgodna a sad taj parfem stvorio kao neku famu.

ODGOVORITE
Name

REALNO

12.05.2014 15:01

Ne vidim ja tu nigdje kriminal ako je muskarac kupovao parfeme u nekoga u koga je zaljubljen.Svasta

ODGOVORITE