Доњецк гласао за самоопредјељење

Изборни штаб проруских снага у региону Доњецка саопштио је да је 89 одсто изашлих на данашњем референдуму гласало за саомоопредељење Народне републике Доњецк, јавља Ројтерс.

Свијет 12.05.2014 | 07:07
Доњецк гласао за самоопредјељење

Према прелиминарним подацима, на референдум је изашло 71,4 одсто гласача, преноси Итарас. Изборни дан у Доњецкој и Луганској области није прошао без инцидената.

"Ови (резултати) могу бити сматрани за коначне", рекао је Роман Љагин, шеф изборне комисије у Доњецку, новинарима након затварања биралишта.

"Испоставило се као изузетно лако да пребројимо гласове пошто је број људи који су гласали против био изузетно мали и број неважећих листића је био мали", рекао је Љагин. 

У Доњецкој и Луганској области живи седам од укупно 45 милиона становника Украјине.  
Проблеми у одржавању референдума су се јавили у Маријупољу и Красноармејску.

У Красноармејску је једна особа убијена а више је повређено када су украјински војници пуцали на демонстранте и гласаче, јавила је Раша тудеј. Војска заузела четири биралишта у том граду.

Због безбедносних разлога, гласачка места у Мариупољу су затворена у 17 часова по локалном времену (18 по московском), а у Красноармејску у 16 часова (17 часова по московском времену).

Коментари / 0

Оставите коментар