Donjeck glasao za samoopredjeljenje

Izborni štab proruskih snaga u regionu Donjecka saopštio je da je 89 odsto izašlih na današnjem referendumu glasalo za saomoopredeljenje Narodne republike Donjeck, javlja Rojters.

Svijet 12.05.2014 | 07:07
Donjeck glasao za samoopredjeljenje

Prema preliminarnim podacima, na referendum je izašlo 71,4 odsto glasača, prenosi Itaras. Izborni dan u Donjeckoj i Luganskoj oblasti nije prošao bez incidenata.

"Ovi (rezultati) mogu biti smatrani za konačne", rekao je Roman Ljagin, šef izborne komisije u Donjecku, novinarima nakon zatvaranja birališta.

"Ispostavilo se kao izuzetno lako da prebrojimo glasove pošto je broj ljudi koji su glasali protiv bio izuzetno mali i broj nevažećih listića je bio mali", rekao je Ljagin. 

U Donjeckoj i Luganskoj oblasti živi sedam od ukupno 45 miliona stanovnika Ukrajine.  
Problemi u održavanju referenduma su se javili u Marijupolju i Krasnoarmejsku.

U Krasnoarmejsku je jedna osoba ubijena a više je povređeno kada su ukrajinski vojnici pucali na demonstrante i glasače, javila je Raša tudej. Vojska zauzela četiri birališta u tom gradu.

Zbog bezbednosnih razloga, glasačka mesta u Mariupolju su zatvorena u 17 časova po lokalnom vremenu (18 po moskovskom), a u Krasnoarmejsku u 16 časova (17 časova po moskovskom vremenu).

Komentari / 0

Ostavite komentar