Дан Војске и бораца Републике Српске

Вишегодишње обећање је коначно испуњено. Дан војске и Дан бораца Републике Српске први пут су заједно обиљежени.

 

Република Српска 12.05.2014 | 10:00
Дан Војске и бораца Републике Српске

А на том обиљежавањању на бањалучком гробљу Свети Панетлија сваке године је Рајко Шареница. 32 члана његове породице страдало је у рату. Српска се, каже, до данас није довољно одужила онима који су своје животе уградили у темеље Републике.

Исте поруке и обећања сваке године. Српска неће забравити оне који су дали животе за стварање Републике Српске. Подвучено је, да је војска важна творевина чији су припадници бранили свој народ.

Предсједник Републике није био присутан на парастосу у Храму Христа Спаситеља, али је зато све посматрао из оближњег кафића гдје је сједио са српским чланом предсједништва БиХ, Небојшом Радмановићем. Одатле је дошао на гробље Свети Пантелија гдје је положио вијенац и поручио да Српска није остала дужна борачкој
популацији. По њему, општа атмосфера јадиковања над судбином бораца је дио пропаганде.

Већ уобичајено, Влада обећава да ће тежити томе да унаприједи систем борачко инвалидске заштите да би свим борцима био омогућен достојанствен живот. Сличне или готово исте поруке стижу и из Борачке организације.

Спајање Дана Војске и бораца Републике Српске је један од најзначајнијих датума у новијој српској историји. Из Трећег пјешадијског РС пука поручују да његују традицију војске и српскох народа.

Обиљежавање дана Војске биће настављено и сутра. Српски члан предсједништва БиХ Небојша Радмановић сутра ће у Касарни ''Козара'' извршити смотру и постројавање Трећег пјешадијског РС пука.

БН ТВ

 

 

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Србин

11.05.2014 18:02

Па засто Небојса Радмановиц да постројава војску, која "фактицки" не постоји? Хоце ли игдје доци бар један борац који се борио за Републику Српску бар да попијје пиву?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

11.05.2014 18:09

Нисам човјек који мрзи, напротив али осим НАТО-а ове не могу очима видјети. Ово је горе него пљување у лице и псовање онима који су створили Републику Српску. Наравно да их мрзим. Није их стид мртвих глава и осталих. Газе преко српских лешева да би се екстремно богатили и намјештали милионе својој билжој и даљој родбини док народ гладује. Ратни и послератни профитери! Мала је за њих доживотна робија, ја бих нешто друго. Живјела Сјеверна Кореја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

11.05.2014 19:41

Док су борци стварали Републику Српску, Баја је стварао свој први милион марака шверцујући нафту, цигарете и ко зна шта још!! Жалосно је да он одаје почаст погинулим борцима!! Који лицемјер!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

............

11.05.2014 19:52

Господо, гдје вам је војска кад сте је продали? Продали би свога оца и једни и други.. лопови једни...........

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

11.05.2014 20:19

Вјецна слава палој браци. Мени није јасно како ове дезертере и ратне профитере није срамота доци над гробове ратника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко, Република Српска

11.05.2014 20:31

Слава им.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

12.05.2014 05:57

Гдје ли си ти био возде и ста си стварао? Такви су најгори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

12.05.2014 08:36

РЕ Лазар - Хвала ти на таквој квалификацији, на моју жалост и жалост погинулих и рањених нисам био на Калинића пијаци у Београду и продавао нафту, цигарете, вегету, него сам био тамо гдје се часно борило и гинуло. Толико од мене..

ОДГОВОРИТЕ