Dan Vojske i boraca Republike Srpske

Višegodišnje obećanje je konačno ispunjeno. Dan vojske i Dan boraca Republike Srpske prvi put su zajedno obilježeni.

 

Republika Srpska 12.05.2014 | 10:00
Dan Vojske i boraca Republike Srpske

A na tom obilježavanjanju na banjalučkom groblju Sveti Panetlija svake godine je Rajko Šarenica. 32 člana njegove porodice stradalo je u ratu. Srpska se, kaže, do danas nije dovoljno odužila onima koji su svoje živote ugradili u temelje Republike.

Iste poruke i obećanja svake godine. Srpska neće zabraviti one koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske. Podvučeno je, da je vojska važna tvorevina čiji su pripadnici branili svoj narod.

Predsjednik Republike nije bio prisutan na parastosu u Hramu Hrista Spasitelja, ali je zato sve posmatrao iz obližnjeg kafića gdje je sjedio sa srpskim članom predsjedništva BiH, Nebojšom Radmanovićem. Odatle je došao na groblje Sveti Pantelija gdje je položio vijenac i poručio da Srpska nije ostala dužna boračkoj
populaciji. Po njemu, opšta atmosfera jadikovanja nad sudbinom boraca je dio propagande.

Već uobičajeno, Vlada obećava da će težiti tome da unaprijedi sistem boračko invalidske zaštite da bi svim borcima bio omogućen dostojanstven život. Slične ili gotovo iste poruke stižu i iz Boračke organizacije.

Spajanje Dana Vojske i boraca Republike Srpske je jedan od najznačajnijih datuma u novijoj srpskoj istoriji. Iz Trećeg pješadijskog RS puka poručuju da njeguju tradiciju vojske i srpskoh naroda.

Obilježavanje dana Vojske biće nastavljeno i sutra. Srpski član predsjedništva BiH Nebojša Radmanović sutra će u Kasarni ''Kozara'' izvršiti smotru i postrojavanje Trećeg pješadijskog RS puka.

BN TV

 

 

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Srbin

11.05.2014 18:02

Pa zasto Nebojsa Radmanovic da postrojava vojsku, koja "fakticki" ne postoji? Hoce li igdje doci bar jedan borac koji se borio za Republiku Srpsku bar da popijje pivu?

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

11.05.2014 18:09

Nisam čovjek koji mrzi, naprotiv ali osim NATO-a ove ne mogu očima vidjeti. Ovo je gore nego pljuvanje u lice i psovanje onima koji su stvorili Republiku Srpsku. Naravno da ih mrzim. Nije ih stid mrtvih glava i ostalih. Gaze preko srpskih leševa da bi se ekstremno bogatili i namještali milione svojoj bilžoj i daljoj rodbini dok narod gladuje. Ratni i posleratni profiteri! Mala je za njih doživotna robija, ja bih nešto drugo. Živjela Sjeverna Koreja!

ODGOVORITE
Name

Vožd

11.05.2014 19:41

Dok su borci stvarali Republiku Srpsku, Baja je stvarao svoj prvi milion maraka švercujući naftu, cigarete i ko zna šta još!! Žalosno je da on odaje počast poginulim borcima!! Koji licemjer!!!

ODGOVORITE
Name

............

11.05.2014 19:52

Gospodo, gdje vam je vojska kad ste je prodali? Prodali bi svoga oca i jedni i drugi.. lopovi jedni...........

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

11.05.2014 20:19

Vjecna slava paloj braci. Meni nije jasno kako ove dezertere i ratne profitere nije sramota doci nad grobove ratnika?

ODGOVORITE
Name

Гојко, Република Српска

11.05.2014 20:31

Слава им.

ODGOVORITE
Name

lazar

12.05.2014 05:57

Gdje li si ti bio vozde i sta si stvarao? Takvi su najgori.

ODGOVORITE
Name

Vožd

12.05.2014 08:36

RE Lazar - Hvala ti na takvoj kvalifikaciji, na moju žalost i žalost poginulih i ranjenih nisam bio na Kalinića pijaci u Beogradu i prodavao naftu, cigarete, vegetu, nego sam bio tamo gdje se časno borilo i ginulo. Toliko od mene..

ODGOVORITE