Београд: Улице пуне смећа

Београдски контејнери све су пунији, смећа на улицама је све више, а једна од алтернативних депонија у Лазаревцу је пребукирана због блокаде депоније у Винчи, која траје четири дана.

Србија 11.05.2014 | 18:16
Београд: Улице пуне смећа

"Покушавамо што више отпада да сакупимо и одвеземо на алтернативне депоније у Обреновцу, Руми и Јакову. У Лазаревац више не можемо да  односимо смеће, јер је депонија пребукирана", кажу у "Градској чистоћи".

Екипе "Градске чистоће" даноноћно покушавају да олакшају ситуацију, али истичу да проблема има у цијелом граду, преносе београдски медији.

Директор "Градске чистоће" Синиша Лазаревић раније је упозорио да би посљедице блокаде депоније могле да буду катастрофалне и по град и по здравље грађана.

Прилазе депонији у Винчи већ четири дана блокирају мјештани насеља Радмиловац и родитељи ученика Основне школе "Никола Тесла", јер се противе градњи 400 киловолтног далековода који би једним дијелом требало да прође кроз насеље, те поред школе и вртића.

Грађани кажу да се не противе изградњи далековада, јер је од интереса за све грађане, већ сматрају да треба да буде изграђен на безбједнијем мјесту.

"Електромрежа Србије", која гради приступни далековод, саопштила је да тај далековод ни на који начин неће угрозити здравље становника, те да га није могуће измјештати, јер би свака промјена трасе одложила
пројекат за неколико година, те угрозила снабдијевање Београда електричном енергијом.

Коментари / 0

Оставите коментар