Beograd: Ulice pune smeća

Beogradski kontejneri sve su puniji, smeća na ulicama je sve više, a jedna od alternativnih deponija u Lazarevcu je prebukirana zbog blokade deponije u Vinči, koja traje četiri dana.

Srbija 11.05.2014 | 18:16
Beograd: Ulice pune smeća

"Pokušavamo što više otpada da sakupimo i odvezemo na alternativne deponije u Obrenovcu, Rumi i Јakovu. U Lazarevac više ne možemo da  odnosimo smeće, jer je deponija prebukirana", kažu u "Gradskoj čistoći".

Ekipe "Gradske čistoće" danonoćno pokušavaju da olakšaju situaciju, ali ističu da problema ima u cijelom gradu, prenose beogradski mediji.

Direktor "Gradske čistoće" Siniša Lazarević ranije je upozorio da bi posljedice blokade deponije mogle da budu katastrofalne i po grad i po zdravlje građana.

Prilaze deponiji u Vinči već četiri dana blokiraju mještani naselja Radmilovac i roditelji učenika Osnovne škole "Nikola Tesla", jer se protive gradnji 400 kilovoltnog dalekovoda koji bi jednim dijelom trebalo da prođe kroz naselje, te pored škole i vrtića.

Građani kažu da se ne protive izgradnji dalekovada, jer je od interesa za sve građane, već smatraju da treba da bude izgrađen na bezbjednijem mjestu.

"Elektromreža Srbije", koja gradi pristupni dalekovod, saopštila je da taj dalekovod ni na koji način neće ugroziti zdravlje stanovnika, te da ga nije moguće izmještati, jer bi svaka promjena trase odložila
projekat za nekoliko godina, te ugrozila snabdijevanje Beograda električnom energijom.

Komentari / 0

Ostavite komentar