Влада: Кредит ММФ-а би нам добродошао

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да се Република Српске не ослања превише на аранжман са Међународним монетарним фондом /ММФ/.

Република Српска 11.05.2014 | 19:41
Влада: Кредит ММФ-а би нам добродошао

"Ако га буде - добродошао је, али у суштини враћамо средства која смо раније узели. За ову годину се 90,1 милион КМ више враћа него што се узима средстава, што значи да се наш дуг смањује и да није тачно оно што каже опозиција да се користе одређена задужења за крпљење буџетских рупа", рекла је новинарима у Бањалуци Цвијановићева.

Она је поновила да је аранжман са ММФ-ом постао споран у тренутку када су неки услови, међу којима и израда новог закона о раду, постали тврдо дефинисани.

"То није само наше мишљење, већ и Федерације БиХ. Влада Републке Српске је урадила свој дио посла како би могла повући траншу ММФ-а, а цијели аранжман постао је упитан због недјеловања институција БиХ", каже Цвијановићева.

Она каже да не зна хоће ли бити неког додатног политичког условљавања ММФ-а.

Премијер Српске је оцијенила да је нетачно и када опозиција каже да су средства од "Електропреноса БиХ" нестала ко зна гдје.

"То значи да они не разумију ни буџетски сиетем, ни шта се дешава са новцем који долази у буџет и са средствима која су из њега упућена корисницима. Средства од` Електропреноса БиХ` су утрошена у
пољопривреду, као и за подстицај извозу", појаснила је Цвијановићева.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дароx

11.05.2014 18:28

ХИТНО ВАМ ЈЕ ПОТРЕБНА МОТКА А НЕ КРЕДИТ!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

11.05.2014 19:09

Ста це нам кредит, ако нам рузе цветају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

11.05.2014 19:34

Немате Ви госпођо Цвијановић појма шта је буџет. Да знате, не би трошили више него сто зарадите. То не ради ни новопечена млада. Вјероватно сте од оних домаћица која зна направити доручак за 100 марака, прсте да олижеш!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боско Буха

11.05.2014 21:08

Ови це нам властодрсци задузит и праунуке а некамоли нас. УЗАС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фердо

12.05.2014 04:41

Љепотице наша гдје је кредит од братске Руске банке, који сте на сва уста најављивали, хахахахаахахаха. Не дају браћа Руси паре без хипотеке на Електро привреду, а уз то камата је јако неповољна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Јездиц

12.05.2014 09:43

Па ова наса власт само узима кредите!Мјесто да те кредите користи ради инвестирања он их троси за плате и потросњу...ццц јос мало и бицемо ко Грцка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

12.05.2014 10:59

Бозе ме сацувај ова наса сефица скроз пролупала, један дан казе да нам не треба кредит од ммф, а други дан казе да би нам добро досао теско овом јадном народу са њом на целу отисли смо сви у 3 лијепе пм.

ОДГОВОРИТЕ