Vlada: Kredit MMF-a bi nam dobrodošao

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpske ne oslanja previše na aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/.

Republika Srpska 11.05.2014 | 19:41
Vlada: Kredit MMF-a bi nam dobrodošao

"Ako ga bude - dobrodošao je, ali u suštini vraćamo sredstva koja smo ranije uzeli. Za ovu godinu se 90,1 milion KM više vraća nego što se uzima sredstava, što znači da se naš dug smanjuje i da nije tačno ono što kaže opozicija da se koriste određena zaduženja za krpljenje budžetskih rupa", rekla je novinarima u Banjaluci Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da je aranžman sa MMF-om postao sporan u trenutku kada su neki uslovi, među kojima i izrada novog zakona o radu, postali tvrdo definisani.

"To nije samo naše mišljenje, već i Federacije BiH. Vlada Republke Srpske je uradila svoj dio posla kako bi mogla povući tranšu MMF-a, a cijeli aranžman postao je upitan zbog nedjelovanja institucija BiH", kaže Cvijanovićeva.

Ona kaže da ne zna hoće li biti nekog dodatnog političkog uslovljavanja MMF-a.

Premijer Srpske je ocijenila da je netačno i kada opozicija kaže da su sredstva od "Elektroprenosa BiH" nestala ko zna gdje.

"To znači da oni ne razumiju ni budžetski sietem, ni šta se dešava sa novcem koji dolazi u budžet i sa sredstvima koja su iz njega upućena korisnicima. Sredstva od` Elektroprenosa BiH` su utrošena u
poljoprivredu, kao i za podsticaj izvozu", pojasnila je Cvijanovićeva.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Darox

11.05.2014 18:28

HITNO VAM JE POTREBNA MOTKA A NE KREDIT!!!!!

ODGOVORITE
Name

zvornik

11.05.2014 19:09

Sta ce nam kredit, ako nam ruze cvetaju?

ODGOVORITE
Name

Vožd

11.05.2014 19:34

Nemate Vi gospođo Cvijanović pojma šta je budžet. Da znate, ne bi trošili više nego sto zaradite. To ne radi ni novopečena mlada. Vjerovatno ste od onih domaćica koja zna napraviti doručak za 100 maraka, prste da oližeš!!

ODGOVORITE
Name

Bosko Buha

11.05.2014 21:08

Ovi ce nam vlastodrsci zaduzit i praunuke a nekamoli nas. UZAS

ODGOVORITE
Name

Ferdo

12.05.2014 04:41

Ljepotice naša gdje je kredit od bratske Ruske banke, koji ste na sva usta najavljivali, hahahahaahahaha. Ne daju braća Rusi pare bez hipoteke na Elektro privredu, a uz to kamata je jako nepovoljna.

ODGOVORITE
Name

Nenad Jezdic

12.05.2014 09:43

Pa ova nasa vlast samo uzima kredite!Mjesto da te kredite koristi radi investiranja on ih trosi za plate i potrosnju...ccc jos malo i bicemo ko Grcka!

ODGOVORITE
Name

aco

12.05.2014 10:59

Boze me sacuvaj ova nasa sefica skroz prolupala, jedan dan kaze da nam ne treba kredit od mmf, a drugi dan kaze da bi nam dobro dosao tesko ovom jadnom narodu sa njom na celu otisli smo svi u 3 lijepe pm.

ODGOVORITE