Стављао у оптицај фалсификоване новчанице

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Рамиза Џуздановића /22/ рођеног у Бијељини, а настањеног у Кану, због стављања у оптицај фалсификованог новца.

Босна и Херцеговина 11.05.2014 | 14:57
Стављао у оптицај фалсификоване новчанице

Након што је у Француској прибавио фалсификоване новчанице у апоенима од по 10 и 20 евра у укупном износу од 5.000 евра, Џуздановић, који има француско држављанство, новац је донио у БиХ, гдје је намјеравао да га стави у оптицај као прави, али је у том спријечен, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Према наводима оптужнице, оптужени је већи дио фалсификованог новца сакрио у кући код треће особе у Кладњу, а дио новца је понио са собом и стављао га у оптицај као прави у више наврата на поменутој локацији и на подручју општина Власеница и Милићи.

Џуздановић је лишен слободе када га је полиција идентификовала, након што су запослени пријавили полицији промет фалсификованих евра.

Приликом претреса стамбеног објекта полицијски службеници су пронашли преостали фалсификовани новац и дио новца стеченог извршењем кривичног дјела.

Џуздановића оптужница терети да је са умишљајем учинио више истих, временски повезаних кривичних дјела, прибављајући лажан новац с циљем да га стави у оптицај као прави и лажан новац ставио у оптицај, чиме је
починио кривично дјело фалсификовање новца.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


Коментари / 0

Оставите коментар