Stavljao u opticaj falsifikovane novčanice

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ramiza DŽuzdanovića /22/ rođenog u Bijeljini, a nastanjenog u Kanu, zbog stavljanja u opticaj falsifikovanog novca.

Bosna i Hercegovina 11.05.2014 | 14:57
Stavljao u opticaj falsifikovane novčanice

Nakon što je u Francuskoj pribavio falsifikovane novčanice u apoenima od po 10 i 20 evra u ukupnom iznosu od 5.000 evra, DŽuzdanović, koji ima francusko državljanstvo, novac je donio u BiH, gdje je namjeravao da ga stavi u opticaj kao pravi, ali je u tom spriječen, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi je veći dio falsifikovanog novca sakrio u kući kod treće osobe u Kladnju, a dio novca je ponio sa sobom i stavljao ga u opticaj kao pravi u više navrata na pomenutoj lokaciji i na području opština Vlasenica i Milići.

DŽuzdanović je lišen slobode kada ga je policija identifikovala, nakon što su zaposleni prijavili policiji promet falsifikovanih evra.

Prilikom pretresa stambenog objekta policijski službenici su pronašli preostali falsifikovani novac i dio novca stečenog izvršenjem krivičnog djela.

DŽuzdanovića optužnica tereti da je sa umišljajem učinio više istih, vremenski povezanih krivičnih djela, pribavljajući lažan novac s ciljem da ga stavi u opticaj kao pravi i lažan novac stavio u opticaj, čime je
počinio krivično djelo falsifikovanje novca.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


Komentari / 0

Ostavite komentar