Ђокић отворио џудо турнир

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас у Новом Граду, отварајући Други Међународни џудо-турнир, да су борилачки спортови витешки и носе посебну димензију у односу на друге спортске дисциплине.

Република Српска 10.05.2014 | 14:35
Ђокић отворио џудо турнир

"Драго ми је да се на овај начин афирмише спорт, дружење и пријатељство", рекао је Ђокић на отварању турнира "Куп Приједора 2014". 

Он је навео да су међу учесницима и дјеца која су на посебан начин била жртве рата због миграција или потичу из породица страдалих бораца или цивила што је, како је рекао, и био основ за повезивање са Министарством. 

Предсједник и тренер Џудо клуба "Приједор" Раденко Мариновић каже да је турнир покренут прошле године поводом јубилеја - десет година Клуба. 

"Ово је други турнир који ће бити традиционалан и одржаваће се сваке године можда наизмјенично у Приједору и Новом Граду", рекао је он. 

Према његовим ријечима Клуб окупља 40-ак чланова свих узрасних категорија међу којима су освајачи медаља на разним балканским такмичењима, прваци Републике Српске и БиХ. 

У спортској дворани у Новом Граду данас од 11.30 часова такмичи се више од 300 такмичара из 18 џудо клубова - "Младост" из Котор-Вароша, "Лакташи" и "Полицајац" из Лакташа, "Приједор" и "Жељезничар" из Приједора, "Пантери" и "Рандори" Бијељина, бањалучки "Раде Личина", "Борац" и "Бањалука", прњаворски "Соко-М", затим добојски "Озрен" и "Атлете-Зеком плус", бихаћка "Уна", "Сана" из Санског Моста, "Младост" из Осијека, "Џудокан" из Пожеге и "Ријека". 

Након отварања турнира, прво бацање симболично су извели Ђокић и Раденко Ђурица, начелник за друштвене дјелатности у градској управи Приједора. 

Турнир су подржали Министарство рада и борачко-инвалидске заштите и град Приједор.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Раб Бозији

10.05.2014 17:33

Ови властодрсци це због избора сигурно и искоцити из авиона без падобрана ускоро:)

ОДГОВОРИТЕ