Đokić otvorio džudo turnir

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas u Novom Gradu, otvarajući Drugi Međunarodni džudo-turnir, da su borilački sportovi viteški i nose posebnu dimenziju u odnosu na druge sportske discipline.

Republika Srpska 10.05.2014 | 14:35
Đokić otvorio džudo turnir

"Drago mi je da se na ovaj način afirmiše sport, druženje i prijateljstvo", rekao je Đokić na otvaranju turnira "Kup Prijedora 2014". 

On je naveo da su među učesnicima i djeca koja su na poseban način bila žrtve rata zbog migracija ili potiču iz porodica stradalih boraca ili civila što je, kako je rekao, i bio osnov za povezivanje sa Ministarstvom. 

Predsjednik i trener DŽudo kluba "Prijedor" Radenko Marinović kaže da je turnir pokrenut prošle godine povodom jubileja - deset godina Kluba. 

"Ovo je drugi turnir koji će biti tradicionalan i održavaće se svake godine možda naizmjenično u Prijedoru i Novom Gradu", rekao je on. 

Prema njegovim riječima Klub okuplja 40-ak članova svih uzrasnih kategorija među kojima su osvajači medalja na raznim balkanskim takmičenjima, prvaci Republike Srpske i BiH. 

U sportskoj dvorani u Novom Gradu danas od 11.30 časova takmiči se više od 300 takmičara iz 18 džudo klubova - "Mladost" iz Kotor-Varoša, "Laktaši" i "Policajac" iz Laktaša, "Prijedor" i "Željezničar" iz Prijedora, "Panteri" i "Randori" Bijeljina, banjalučki "Rade Ličina", "Borac" i "Banjaluka", prnjavorski "Soko-M", zatim dobojski "Ozren" i "Atlete-Zekom plus", bihaćka "Una", "Sana" iz Sanskog Mosta, "Mladost" iz Osijeka, "DŽudokan" iz Požege i "Rijeka". 

Nakon otvaranja turnira, prvo bacanje simbolično su izveli Đokić i Radenko Đurica, načelnik za društvene djelatnosti u gradskoj upravi Prijedora. 

Turnir su podržali Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite i grad Prijedor.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rab Boziji

10.05.2014 17:33

Ovi vlastodrsci ce zbog izbora sigurno i iskociti iz aviona bez padobrana uskoro:)

ODGOVORITE