Паламета оптужен за злочине у "Дретељу"

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против држављанина БиХ и Хрватске Вида Паламета, која га терети за злочин против цивилног становништва 1993. године у логору Дретељ.

Босна и Херцеговина 10.05.2014 | 13:40
Паламета оптужен за злочине у "Дретељу"

Према наводима оптужнице, Паламета за вријеме оружаног сукоба у БиХ, у својству команданта логистичке десетине Војне полиције ХВО-а и команданта смјене вода у логору Дретељ, у љето 1993. године поступао супротно одребама Женевских конвенција о заштити грађанских лица за вријеме рата.

Паламета је оптужен да је сам или заједно са другим припадницима ХВО-а злостављао, пљачкао, премлаћивао и на изразито понижавајуће начине мучио затворенике бошњачке националност у логору Дретељ.

Између осталог, Паламета је оптужен да је наредио затвореницима да се међусобно туку усљед чега је наступила смрт једног заточеника, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мд

10.05.2014 16:29

Е овај би могао бити осудјен муслимане је млатио,да је Србе добио би неки посао у институцијама бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

ено мрга

12.05.2014 21:55

хаха није само виде Паламета гдје су други ко је са њим покупио лову , има их ту јос кад вец прозивају и хапсе сто не хапсе оне који су и осталим омогуцили то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ене бецировиц

27.05.2014 00:59

све ми је јасно само није за боку ко га стити и сакрива осудили му замјеника а њега нигдје превисиц се сеце по метковицима сваста

ОДГОВОРИТЕ