Потврђено ослобађање радника Црвеног крста

Неколико радника Међународног црвеног крста, које су проруске снаге у Доњецку, у источној Украјини, држале неколико сати, ослобођени су, а један од њих је претучен, изјавила је представница Црвеног крста у Кијеву Ирина Царјук.

Свијет 10.05.2014 | 12:40
Потврђено ослобађање радника Црвеног крста

"Они су ослобођени у два сата. Један од њих је тешко претучен", рекла је она за Ројтерс.

Портпарол проруских снага је раније јутрос изјавио да је ухапшено неколико запослених у канцеларији Црвеног крста у Доњецку због сумње за шпијунажу.

"Они су ухапшени јуче. Ми сумњамо да су учествовали у шпијунажи и управо проверавамо ове оптужбе", казао је заменик портпарола самопроглашене "Народне Републике Доњецк" за АФП.

"Глас Русије" је пренео писање локалног листа "Новости Донбаса", који се позива на запослене у Црвеном крсту, да су радници Црвеног крста нападнути 9. маја у 19.00 часова по локалном времену и да је том приликом седам људи одведено - сви су мушкарци, пошто су жене које су у тренутку напада биле у канцеларији пуштене.

Три таоца су волонтери Црвеног крста из Кијева, један је Француз, а остала три су становници Доњецка. "Сви они су синоћ дошли у канцеларију у Доњецку да испоруче лекове, пише лист из Доњецка.

Нападачи су однели све лекове, истиче локални лист.

Коментари / 0

Оставите коментар