Potvrđeno oslobađanje radnika Crvenog krsta

Nekoliko radnika Međunarodnog crvenog krsta, koje su proruske snage u Donjecku, u istočnoj Ukrajini, držale nekoliko sati, oslobođeni su, a jedan od njih je pretučen, izjavila je predstavnica Crvenog krsta u Kijevu Irina Carjuk.

Svijet 10.05.2014 | 12:40
Potvrđeno oslobađanje radnika Crvenog krsta

"Oni su oslobođeni u dva sata. Jedan od njih je teško pretučen", rekla je ona za Rojters.

Portparol proruskih snaga je ranije jutros izjavio da je uhapšeno nekoliko zaposlenih u kancelariji Crvenog krsta u Donjecku zbog sumnje za špijunažu.

"Oni su uhapšeni juče. Mi sumnjamo da su učestvovali u špijunaži i upravo proveravamo ove optužbe", kazao je zamenik portparola samoproglašene "Narodne Republike Donjeck" za AFP.

"Glas Rusije" je preneo pisanje lokalnog lista "Novosti Donbasa", koji se poziva na zaposlene u Crvenom krstu, da su radnici Crvenog krsta napadnuti 9. maja u 19.00 časova po lokalnom vremenu i da je tom prilikom sedam ljudi odvedeno - svi su muškarci, pošto su žene koje su u trenutku napada bile u kancelariji puštene.

Tri taoca su volonteri Crvenog krsta iz Kijeva, jedan je Francuz, a ostala tri su stanovnici Donjecka. "Svi oni su sinoć došli u kancelariju u Donjecku da isporuče lekove, piše list iz Donjecka.

Napadači su odneli sve lekove, ističe lokalni list.

Komentari / 0

Ostavite komentar