Атентаторов син амбасадор у Индији!

Бивши министар прогурао у дипломате Владимира Марића, чији је отац 2009. ушао у зграду Председништва с двије бомбе

Србија 10.05.2014 | 09:40
Атентаторов син амбасадор у Индији!

Иван Мркић, бивши шеф дипломатије, на силу је провукао приједлог да Владимир Марић, син атентатора на Бориса Тадића, буде амбасадор у Индији, сазнаје Курир.

Пошто је пропала Мркићева ранија идеја да Марића, свог шефа кабинета, постави за амбасадора у Грчкој, ријешио је да га пошто-пото удоми, па га је предложио за представника Србије у Индији.

Већ је затражен агреман од Индије, а како тврди извор нашег листа из МСП, то ће бити велики проблем!

- Индија има амбасаду у Београду, прате српске медије и знају колико је то проблематичан случај, и безбедносно и професионално. Он је етикетиран као син атентатора на Тадића - подсјећа извор Курира из Министарства спољних послова и додаје да то није једини Марићев минус.

- Осим што је син атентатора, Марић има и врло мало стажа - мање од 10 година, и није запослен на конкурсу.

Према ријечима извора нашег листа, Марић је посао у служби добио преко Роксанде Нинчићм кад је била шефица кабинета Вука Драшковића.

- Ово је скандал у најави! Заиста је било непотребно да се излажемо овој бламажи пред великом и озбиљном државом која је пријатељ Србије и која није признала Косово - наводи извор из МСП.

Подсјетимо, Владимир Марић доспео је у жижу јавности када га је Мркић поставио за свог шефа кабинета и кад су медији сазнали да је млади каријерни дипломата у ствари син атентатора на Бориса Тадића.

Коментари / 0

Оставите коментар