Atentatorov sin ambasador u Indiji!

Bivši ministar progurao u diplomate Vladimira Marića, čiji je otac 2009. ušao u zgradu Predsedništva s dvije bombe

Srbija 10.05.2014 | 09:40
Atentatorov sin ambasador u Indiji!

Ivan Mrkić, bivši šef diplomatije, na silu je provukao prijedlog da Vladimir Marić, sin atentatora na Borisa Tadića, bude ambasador u Indiji, saznaje Kurir.

Pošto je propala Mrkićeva ranija ideja da Marića, svog šefa kabineta, postavi za ambasadora u Grčkoj, riješio je da ga pošto-poto udomi, pa ga je predložio za predstavnika Srbije u Indiji.

Već je zatražen agreman od Indije, a kako tvrdi izvor našeg lista iz MSP, to će biti veliki problem!

- Indija ima ambasadu u Beogradu, prate srpske medije i znaju koliko je to problematičan slučaj, i bezbednosno i profesionalno. On je etiketiran kao sin atentatora na Tadića - podsjeća izvor Kurira iz Ministarstva spoljnih poslova i dodaje da to nije jedini Marićev minus.

- Osim što je sin atentatora, Marić ima i vrlo malo staža - manje od 10 godina, i nije zaposlen na konkursu.

Prema riječima izvora našeg lista, Marić je posao u službi dobio preko Roksande Ninčićm kad je bila šefica kabineta Vuka Draškovića.

- Ovo je skandal u najavi! Zaista je bilo nepotrebno da se izlažemo ovoj blamaži pred velikom i ozbiljnom državom koja je prijatelj Srbije i koja nije priznala Kosovo - navodi izvor iz MSP.

Podsjetimo, Vladimir Marić dospeo je u žižu javnosti kada ga je Mrkić postavio za svog šefa kabineta i kad su mediji saznali da je mladi karijerni diplomata u stvari sin atentatora na Borisa Tadića.

Komentari / 0

Ostavite komentar