Берлусконијевом сараднику седам година затвора

Највиши апелациони суд у Италији потврдио је пресуду од седам година затвора Марчелу дел Утрију, некадашњем сенатору и блиском сараднику бившег премијера Силвија Берлусконија.

Свијет 10.05.2014 | 08:40
Берлусконијевом сараднику седам година затвора

Дел Утри (72), који се налази у притвору у Бејруту где је прошлог месеца ухапшен, нема право на жалбу и ова пресуда је коначна.

Суд у Палерму је прошлог месеца прогласио Дел Утрија бегунцем када је утврђено да је напустио земљу уочи изрицања коначне пресуде за коју агенција Ројтерс оцењује да представља још један ударац за Берлусконија.

Италијанско тужилаштво је затражило од либанских власти да Дел Утри буде испоручен.

Дел Утријев адвоката Ðузепе Ди Пери је изјавио да је "огорчен и разочаран" пресудом, додајући да размишља да случај изнесе пред Европски суд за људска права.

Дел Утри је био сарадник Силвија Берлусконија и бивши сенатор. Суд га је осудио за припадништво мафији наводећи да је он посредовао између мафијашких босова и Берлусконија пре него што је бивши премијер ушао у политику.

Он је раније рекао да нема никакве везе са сицилијанском мафијом.

Берлускони је, иначе, данас у клиници у близини Милана почео да служи казну друштвено корисног рада, на коју је прошле године осуђен због утаје пореза.

Берлускони (77), који је прошле године избачен из парламента, мораће годину дана једном недељно да ради као волонтер у дому за пацијенте који болују од Алћајмерове болести у близини Милана.

Након првог дана проведеног у друштвено корисном раду, Берлускони је изашао насмејан, али није био расположен за изјаве окупљеним представницима медија.

Касније је за регионалну тв станицу "Ломбарди" рекао да су многи од пацијената које је видео у веома тешкој ситуацији, наводећи да га је једна жена чак пољубила.

Коментари / 0

Оставите коментар