Дјечак силовао друга

Петнаестогодишњи дјечак из Брчког пријављен је да је силовао пет година млађег друга у једном брчанском насељу, рекао је извор близак правосудним органима у Брчко дистрикту.

Босна и Херцеговина 10.05.2014 | 08:00
Дјечак силовао друга

Према његовим ријечима, овај случај полицији је пријавила мајка напаствованог дјечака.

Портпарол полиције у Брчко дистрикту Халид Емкић није желио ни да потврди, али ни да демантује ову информацију. Казао је да не може да говори о поменутом догађају, поготово јер су у питању малољетници.

Према незваничним информацијама, силовани дјечак је доживио шок и трауму, а има и повреде.

"Дјеца се добро познају. То вече када се десило напаствовање петнаестогодишњак је звао млађег да изађу напоље да се друже. Неко вријеме су се дружили испред зграде у близини мјеста гдје живе. У вечерњим часовима старији дјечак је одвео млађег у мрак иза зграде и натјерао га на однос" рекао је извор близак истрази не желећи да открива више детаља.

Он је напоменуо да десетогодишњак најприје није хтио да каже ко га је напастовао, али постоје свједоци који могу потврдити с ким је био то вече.

Додао је да је у љекарском налазу за жртву обијесног малољетника наведено да има повреде и тешке психолошке трауме.

Стручњаци из области психологије и социологије се слажу да је овдје ријеч о поремећају и да је обојици дјечака неопходна стручна и љекарска помоћ, али и заштита.

Психолог Александар Милић је казао да је овакав чин петнаеастогодишњака посљедица поремећаја сексуалног развоја, али и недовољног васпитања и лоших примјера у медијима и из околине.

Нагласио је да ће овај случај оставити трауме на силованог дјечака, али и на насилника.

"Старији дјечак очигледно има поремећај сексуалног нагона и његовог контролисања из задовољења. Примјери са телевизије и из новина те нездрав стил живљења и васпитања довео је да старији дјечак покуша на такав нездрав начин да задовољи своје потребе и да мисли да је то нормално," рекао је Милић.

Он је истакао да је у овом случају неопходан разговор и третман стручњака са обојицом дјечака с циљем превазилажења траума.

"Нападнути дјечак је доживио шок и тешку трауму и неопходна му је помоћ да то превазиђе.
Потребно је и разумијевање околине да би се избјегло етикетирање. Такође, неопходан је рад и с дјечаком који је насилник у овом случају како би му се указало на грешке и на прави начин задовољења потреба да би у будућности израстао у здраву особу," рекао је Милић.

Извор близак истрази је рекао да је овај случај предат у надлежност Тужилаштва Брчко дистрикта, коме је полиција предала све неопходне податке.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миховил

10.05.2014 06:19

Нека неко каже да у БИХ нема педера.

ОДГОВОРИТЕ