Dječak silovao druga

Petnaestogodišnji dječak iz Brčkog prijavljen je da je silovao pet godina mlađeg druga u jednom brčanskom naselju, rekao je izvor blizak pravosudnim organima u Brčko distriktu.

Bosna i Hercegovina 10.05.2014 | 08:00
Dječak silovao druga

Prema njegovim riječima, ovaj slučaj policiji je prijavila majka napastvovanog dječaka.

Portparol policije u Brčko distriktu Halid Emkić nije želio ni da potvrdi, ali ni da demantuje ovu informaciju. Kazao je da ne može da govori o pomenutom događaju, pogotovo jer su u pitanju maloljetnici.

Prema nezvaničnim informacijama, silovani dječak je doživio šok i traumu, a ima i povrede.

"Djeca se dobro poznaju. To veče kada se desilo napastvovanje petnaestogodišnjak je zvao mlađeg da izađu napolje da se druže. Neko vrijeme su se družili ispred zgrade u blizini mjesta gdje žive. U večernjim časovima stariji dječak je odveo mlađeg u mrak iza zgrade i natjerao ga na odnos" rekao je izvor blizak istrazi ne želeći da otkriva više detalja.

On je napomenuo da desetogodišnjak najprije nije htio da kaže ko ga je napastovao, ali postoje svjedoci koji mogu potvrditi s kim je bio to veče.

Dodao je da je u ljekarskom nalazu za žrtvu obijesnog maloljetnika navedeno da ima povrede i teške psihološke traume.

Stručnjaci iz oblasti psihologije i sociologije se slažu da je ovdje riječ o poremećaju i da je obojici dječaka neophodna stručna i ljekarska pomoć, ali i zaštita.

Psiholog Aleksandar Milić je kazao da je ovakav čin petnaeastogodišnjaka posljedica poremećaja seksualnog razvoja, ali i nedovoljnog vaspitanja i loših primjera u medijima i iz okoline.

Naglasio je da će ovaj slučaj ostaviti traume na silovanog dječaka, ali i na nasilnika.

"Stariji dječak očigledno ima poremećaj seksualnog nagona i njegovog kontrolisanja iz zadovoljenja. Primjeri sa televizije i iz novina te nezdrav stil življenja i vaspitanja doveo je da stariji dječak pokuša na takav nezdrav način da zadovolji svoje potrebe i da misli da je to normalno," rekao je Milić.

On je istakao da je u ovom slučaju neophodan razgovor i tretman stručnjaka sa obojicom dječaka s ciljem prevazilaženja trauma.

"Napadnuti dječak je doživio šok i tešku traumu i neophodna mu je pomoć da to prevaziđe.
Potrebno je i razumijevanje okoline da bi se izbjeglo etiketiranje. Takođe, neophodan je rad i s dječakom koji je nasilnik u ovom slučaju kako bi mu se ukazalo na greške i na pravi način zadovoljenja potreba da bi u budućnosti izrastao u zdravu osobu," rekao je Milić.

Izvor blizak istrazi je rekao da je ovaj slučaj predat u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta, kome je policija predala sve neophodne podatke.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mihovil

10.05.2014 06:19

Neka neko kaže da u BIH nema pedera.

ODGOVORITE